David Popovici a cucerit medalia de bronz în finala de la 100 de metri liber la Europenele de natație de la Otopeni

David Popovici a cucerit medalia de bronz în finala de la 100 de metri liber la Europenele de natație de la Otopeni

David Popovici a cucerit medalia de bronz în finala de la 100 de metri liber în cadrul Campionatelor Europene de natație în bazin scurt, desfășurate în țara noastră, la Otopeni.

Plecat de pe culoarul 7, David Popovici, intrat în arenă în ovațiile a miilor de fani prezenți la bazinul de la Otopeni, a început slab această finală, a terminat ultimul primii 25 de metri, apoi a urcat pe locul 7 la finele următoarelor două întoarceri de bazin.

Ultimii 25 de metri au fost excepționali și Popovici a putut termina pe locul 3 cu o imensă forțare, în spatele lui Maxime Grousset din Franța și Alessandro Miressi din Italia. Timpul sportivului nostru a fost de 46,05 secunde.

ADVERTISING

Popovici se calificase sâmbătă seara în finala de la 100 de metri liber cu al șaselea timp. El a fost cronometrat cu timpul de 46 sec 48/100 în semifinale. Cel mai rapid a fost francezul Maxime Grousset, care l-a devansat pe român cu 85/100. În serii, Popovici fusese înregistrat cu al doilea timp, 46 sec 70/100.

David Popovici s-a clasat doar pe locul patru în finala probei de 200 m liber, tot sâmbătă seara.

David Popovici a terminat pe 4 în finala la 200 de metri liber, la Europenele de Înot de la Otopeni

România participă la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni. Vineri seara, Andrei Ungur a câştigat prima medalie pentru România la Europenele de la Otopeni, bronz în proba de 100 m spate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

David Popovici este dublu campion mondial în bazin lung, cel olimpic, de 50 de metri, fiind și recordmen mondial la 100 de metri liber, anul trecut, la Roma, la Europene, cu 46.86 secunde.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇