Ce spune David Popovici, după ratarea unei medalii în finala probei de 200 de metri liber la Europenele de la Otopeni

Ce spune David Popovici, după ratarea unei medalii în finala probei de 200 de metri liber la Europenele de la Otopeni

Multiplul campion din România David Popovici s-a clasat doar pe locul 4 în finala probei de 200 de metri liber, din cadrul Campionatelor Europene de natație în bazin scurt din țara noastră, desfășurate la Otopeni.

Românul a vorbit la scurt timp după cursă, una pe care a început-o foarte bine și a condus un anumit timp din ea, motivând că nu poate face de fiecare dată cel mai bun timp al său, fiind dezamăgit totodată că nu a reuşit rezultatul de la Mondialele de la Melbourne de anul trecut.

„Cu timpul de la Melbourne aş fi luat locul întâi aici (n.r. – 1 min 40 sec 79/100 la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, în 2022). Numai că am mers cu o jumătate de secundă mai încet. Nu am cum să fac cel mai bun timp al meu de fiecare dată, asta e. Iar atât timp cât sunt conştient de asta nu am de ce să mă întristez. Nu sunt un mare fan al înotului în bazin scurt, sunt prea multe întoarceri pentru mine. Dar trebuie să privesc şi partea bună… adică având mai multe întoarceri mi le îmbunătăţesc şi pe cele puţine din bazinul lung.

David Popovici a terminat pe 4 în finala la 200 de metri liber, la Europenele de Înot de la Otopeni

Sunt foarte obosit, de abia aştept să dorm şi sper să dorm bine. Acum sunt aşteptat şi la testul antidoping… de abia aştept să ajung acasă. A fost o zi foarte grea pentru mine, care însă mă pregăteşte pentru concursurile importante care urmează”, a spus Popovici, potrivit Antena Sport.

ADVERTISING

Popovici, dublu campion mondial, recordmen mondial la 100 de metri liber, în bazin lung evident, va avea ocazia unei revanșe în finala de la 100 de metri liber, proba sa favorită, duminică seara de la ora 19.08. Popovici va încerca să îşi adauge în palmares şi titlul european în bazin scurt.

La precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇