Darren Cahill intervine în cazul Simonei Halep: "Sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte"

Darren Cahill intervine în cazul Simonei Halep: "Sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte"

Darren Cahill a dezvăluit că a făcut o declarație în cazul de dopaj al Simonei Halep, după ce sportiva noastră a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă.

Antrenorul australian a precizat că a făcut o declarație depusă la dosar în care garantează pentru corectitudinea sportivei noastre.

El a mai dezvăluit că în luna februarie este programat un termen în dosarul Simonei Halep.

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată când mă gândesc la experiențele prin care trece. Nu am prea multe noutăți, dar din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut. Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit.

ADVERTISING

Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedepasa pentru aceasta. Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând,” a fost declarația emoționantă făcută de Darren Cahill, în podcastul The Big Deal, citat de Sport.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!