Cunoscutul ciclist olandez Lieuwe Westra a murit la doar 40 de ani

Cunoscutul ciclist olandez Lieuwe Westra a murit la doar 40 de ani

Renumitul ciclist olandez Lieuwe Westra a încetat din viață la vârsta de doar 40 de ani, după ce a suferit îndelung de depresie.

Trupul neînsuflețit al lui Westra a fost găsit în propria sa locuință, lângă oraşul Enkhuizen, în nord-vestul Olandei, toate manevrele de resuscitare eșuând, din nefericire.

"Lieuwe Westra, în vârstă de 40 de ani, a murit sâmbătă după-amiază. În ultimii ani, a dus o bătălie grea cu el însuşi pe care a pierdut-o", a declarat şi biograful său, Thomas Sijtsma, pe Twitter.

Westra a devenit profesionist în 2009 când s-a alăturat echipei Vacansoleil. El a câştigat în acelaşi an Turul Picardiei. În Paris-Nisa din 2012 a bifat un loc 2, iar în același an triumfa în Turul Danemarcei. Au urmat victorii în Turul Cataloniei și Criterium du Dauphiné în 2014, iar Westra l-a ajutat şi pe Vincenzo Nibali să câştige Turul Franţei în acel an.

ADVERTISING

Retragerea sa a venit în mod neașteptat în 2017.

"Westra îşi motiva atunci decizia invocând motive personale. El a mărturisit în toamna anterioară că suferă de depresie, în special din cauza unui eşec sentimental, în timp ce se întreba despre cariera sa de ciclist", relata agenția de presă olandeză ANP.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇