Cum se schimbă clasamentul WTA: Anunțul făcut de președintele forului mondial

Cum se schimbă clasamentul WTA: Anunțul făcut de președintele forului mondial

Președintele WTA, Steve Simon, a anunțat cum va funcționa noul clasament pe care forul mondial îl va implementa începând cu luna august.

Odată cu reînceperea turneelor de tenis, WTA va renunța la clasamentul realizat pe baza rezultatelor din ultimele 52 de săptămâni.

Astfel, dacă o jucătoare refuză să participe la un turneu, ea nu va pierde punctele câștigate la ediția de anul trecut. Dacă avea de apărat 200 de puncte WTA, ea va rămâne cu acestea chiar și dacă nu va participa.

În schimb, dacă va merge și va concura, se va lua în calcul cel mai bun rezultat. Spre exemplu, dacă anul acesta a făcut 100 de puncte, ea va rămâne cu cele 200 de anul trecut. Dar dacă ar face 300 de puncte, i se vor adăuga acestea în clasament.

ADVERTISING

"Este un sistem al celui mai bun rezultat, în așa fel încât să nu creeze o mare volatilitate în clasament, raportat la sezonul următor", a explicat președintele WTA, Steve Simon, pentru The National.

"Încă mai avem o mulțime de probleme. Carantina va fi o mare problemă pentru tot restul sezonului. Totul este provizoriu în momentul de față", a adăugat Simon.

Cum arată Top 10 WTA în acest moment:

Ashleigh Barty 8.717 puncte
Simona Halep 6.076
Karolina Pliskova 5.205
Sofia Kenin 4.590
Elina Svitolina 4.580
Bianca Andreescu 4.555
Kiki Bertens 4.335
Belinda Bencic 4.010
Serena Williams 3.915
Naomi Osaka 3.625

ADVERTISING

Citește și alte articole interesante de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe SpotMedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!