Cum poate pierde Simona Halep podiumul clasamentului WTA după turneul de la Roma, acolo unde este campioană en-titre

Cum poate pierde Simona Halep podiumul clasamentului WTA după turneul de la Roma, acolo unde este campioană en-titre

Simona Halep are parte de unul dintre cele mai slabe începuturi de sezon din cariera sa, cu doar 15 meciuri bifate, patru înfrângeri și doar un sfert de finală la Australian Open, acesta fiind cel mai de remarcat rezultat al româncei în 2021.

Acum, fosta lideră mondială WTA este în pericol să părăsească și podiumul clasamentului, după ce a fost eliminată în optimi la Madrid, cel mai slab rezultat al său din 2016 încoace în capitala Spaniei.

Va începe de luni Mastersul de la Roma, acolo unde Halep e campioană en-titre și are de apărat 900 de puncte. Iar Aryna Sabalenka este chiar în spatele româncei, la 325 de puncte, după ce a triumfat la turneul WTA de la Madrid, patronat de Ion Țiriac.

Simona Halep vs. Karolina Pliskova | 2020 Rome Final | WTA Highlights

Sabalenka nu are de apărat niciun punct la Roma, iar acest lucru înseamnă că și dacă românca de 29 de ani se va impune la Foro Italico, ea își poate pierde locul 3, cu condiția ca sportiva bielorusă să se califice măcar în semifinale.

ADVERTISING

Simona Halep și-a aflat adversarele de la Roma

Este foarte greu acum pentru Halep să mai repare avansul față de primele 2 clasate, căci Naomi Osaka este la 1130 de puncte de Simona, în timp ce Ash Barty este la o distanță uriașă, la 3570 de lungimi!

Simona Halep, campioană la ediția de anul trecut, va avea un prim tur liber la competiția din acest an, la care este cap de serie numărul 3. În turul secund, Simona va da piept cu învingătoarea partidei dintre Angelique Kerber și o jucătoare venită din calificări.

ADVERTISING

Simona Halep se află pe podiumul clasamentului mondial WTA de 475 de zile la rând, mai exact de pe 19 ianuarie 2020.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Miza financiară a turneului de la Roma

Aryna Sabalenka se apropie amenințător de Simona Halep în clasamentul WTA după triumful de la Madrid

Timișoara se află de azi în scenariul verde. Se pot relua spectacolele și se deschid restaurantele în interior - dar doar la o capacitate de 50%

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!