Cum poate câștiga România grupa de Nations League după ce meciul cu Norvegia a fost anulat

Cum poate câștiga România grupa de Nations League după ce meciul cu Norvegia a fost anulat

Meciul României cu Norvegia din Nations League care trebuia să aibă loc duminică seara a fost anulat de către UEFA, după ce nordicii nu au mai avut permisiunea de a realiza deplasarea către țara noastră, în urma unei decizii luate de forurile medicale de la Oslo.

După apariția unui caz de COVID-19 în lotul național, autoritățile norvegiene nu au mai permis primei reprezentative să zboare sâmbătă către România. Astfel, prin neprezentarea la meci, UEFA poate anula toate punctele strânse de Norvegia în această grupă.

ADVERTISING

Ministrul Sănătății din Norvegia a interzis deplasarea echipei de fotbal în România: "E ilegală"

Acest caz va ajunge la Corpul pentru Control, Etică și Disciplină al UEFA pentru o decizie ce va fi luată „potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”, după cum a anunțat sâmbătă seara FRF.

UEFA anunță că meciul dintre România și Norvegia a fost anulat. Forul continental vine cu noi precizări

ADVERTISING

În acest moment, dacă toate punctele Norvegiei ar fi anulate de către UEFA, clasamentul s-ar modifica simțitor și ar arăta astfel:

  1. Austria – 6 puncte
  2. România – 4 puncte
  3. Irlanda de Nord – 1 punct
  4. Norvegia – 0 puncte

Iar România poate câștiga această grupă dacă va învinge în ultimul meci rămas, pe 18 noiembrie Irlanda de Nord în deplasare, în timp ce Austria nu va învinge acasă duminică seara pe britanici, meci care se va juca de la 21.45.

România ar termina la egalitate cu Austria, cu 7 puncte ambele (dacă Austria ar remiza azi cu irlandezii, iar noi am câștiga la Belfast), dar am fi avantajați de meciurile directe, unde am câștigat 3-2 în deplasare, iar acasă am fost învinși cu 1-0, deci grație golurilor din deplasare.

ADVERTISING
🥈România - 🥇Norvegia ⚽Rezumat Complet✖️[ 4K]

Ministrul Sănătății din Norvegia a anunțat că nu permite deplasarea echipei naționale de fotbal în România pentru meciul din Liga Națiunilor: „Meciurile programate în România și Austria ar fi ilegale în Norvegia. Cu planul prezentat de Federație în această seară, călătoria în afara Norvegiei ar fi într-o zonă legală gri. Persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să stea 10 zile în carantină. Sper că și cei din fotbal să țină cont de asta”.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Norvegienii anunță cum va fi decis meciul cu România

România - Norvegia, în pericol să nu se joace. Nordicii fac eforturi disperate să ajungă în țara noastră

Ce spune Mirel Rădoi despre o victorie la masa verde cu Norvegia

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!