Cum explică Iga Swiatek eliminarea prematură de la Wimbledon

Cum explică Iga Swiatek eliminarea prematură de la Wimbledon

Lidera mondială WTA Iga Swiatek, Polonia, a pierdut pentru prima dată în circuitul profesionist după 37 de victorii la rând, surprinzător, în 16-imile de la Wimbledon, în fața lui Alize Cornet.

A fost un clar 6-4, 6-2, pentru sportiva din Franța, care s-a impus după doar o oră și 34 de minute.

Ultima dată, Iga pierduse la Dubai în fața Jelenei Ostapenko, dar la acest turneu ea și-a etalat multe slăbiciuni în joc: „Să spunem că am simțit că nu sunt în cea mai bună formă. Așa că eram conștientă că acest lucru se poate întâmpla. Poate că nu este atitudinea potrivită, dar este așa cum este. Am încercat multe lucruri pentru a mă simți mai bine pe teren, dar nu a ieșit, de aceea nu sunt nici măcar dură cu mine”, au sunat declarațiile lui Swiatek, conform cotidianului Daily Mail.

ADVERTISING

Culmea este că Alize Cornet acum 8 ani o învingea pe Serena Williams la Wimbledon, tot pe terenul 1, și Serena aflându-se atunci într-o formă impresionantă, în 2014.

Turneul de la Wimbledon a ajuns în optimile de finală și mai sunt doar două jucătoare de top 10 acolo, Ons Jabeur, 2 WTA, plus Paula Badosa, pe 4 în lume, cea care va da piept cu Simona Halep. Dar, poate mai important, se mai află pe tablou doar o singură fostă campioană aici pe iarba britanică, și aceea este desigur marea noastră campioană, regină în 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!