Cum arăta echipa națională a României în partida câștigată miraculos în fața Germaniei, scor 5-1 în 2004 (Video)

Cum arăta echipa națională a României în partida câștigată miraculos în fața Germaniei, scor 5-1 în 2004 (Video)

Naționala României se poate lăuda cu o victorie miraculoasă în fața Germaniei, una obținută relativ recent, un 5-1 de răsunet într-un meci amical disputat pe stadionul Giulești în 2004.

România înfruntă acum Germania aflată într-o cu totul altă stare decât trupa venită la București acum 17 ani.

Între timp, nemții au devenit campioni mondiali în 2014, la fix 10 ani de la acea pățanie de pe Giulești, venită într-un moment în care se realiza o amplă schimbare de generații în sânul naționalei Maanschaft.

ADVERTISING

Cu doi ani în urmă, în 2002, Germania făcea totuși o finală mondială, pierdută clar în fața Braziliei, la CM din Coreea și Japonia.

Pe 28 aprilie 2004, pentru a ne întoarce la acel meci de pomină, România făcea spectacol cu o Germanie în care nu lipseau deloc jucătorii de top. E vorba de Oliver Kahn, Philipp Lahm, Fredi Bobici sau Kevin Kuranyi.

Pentru naționala noastră, condusă pe acele timpuri de Anghel Iordănescu, nu a evoluat Adi Mutu, actualul selecționer de la tineret, iar Cristi Chivu s-a accidentat în prima repriză, fiind înlocuit cu Vali Ghionea. Actualul selecționer al naționalei de seniori, Mirel Rădoi a evoluat și el atunci în partida cu Germania.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au marcat Pleșan, cu un gol de generic, Raț, Dănciulescu o dublă și Caramarin. Fostul căpitan de la Bayern, Lahm a reușit golul de onoare în minutul 86.

Pentru Germania a urmat însă un mare reset după această partidă și încet-încet nemții au revenit la timona fotbalului european și mai apoi și cel mondial.

Echipele de start din acel joc din 2004:

România: Lobonț – Stoican, Chivu, Iencsi, Raț – Fl. Petre, Rădoi, Pleșan, Dică – Dănciulescu, Ganea. Au mai jucat: Ghionea, Neaga, Caramarin, Ov. Petre, Contra, M. Niculae. Antrenor: A. Iordănescu.

ADVERTISING

Germania: Kahn – Friedrich, Ramelow, Jeremies – Frings, Schneider, Ernst, Hamann, Lahm – Bobici, Kuranyi. Au mai jucat: Hildebrand, Freier, Neuville, Kehl. Antrenor: R. Völler.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Rezultatele zilei de sâmbătă în preliminariile pentru CM 2022. Victorie uriașă a Luxemburgului, Turcia a zdrobit Norvegia lui Halaand

Am trecut la ora de vară

Un star al lui Bayern Munchen face o comparație interesantă între fotbaliștii din România și cei din Islanda

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!