Cum a fost posibil ca un fotbalist să evolueze în același meci pentru două echipe diferite, în Ucraina

Cum a fost posibil ca un fotbalist să evolueze în același meci pentru două echipe diferite, în Ucraina

Un caz care poate intra cu adevărat în istoria fotbalului mondial s-a petrecut în prima ligă din Ucraina.

Acolo, un fotbalist a putut să evolueze în același meci în cadrul a două echipe diferite, iar explicația ține mult și de contextul turbulent în care au loc meciurile de fotbal în țara vecină, afectată sever de conflictul cu Rusia, țară care a invdat Ucraina de peste 400 de zile.

Așadar, la meciul dintre Dnepr și FK Oleksandria din etapa 1 a campionatului ucrainean, pe 23 noiembrie anul trecut, s-au auzit sirenele de raid aerian astfel că partida, conform noilor reglementări, a fost întreruptă după doar 9 minute de joc.

Meciul s-a reluat abia sâmbătă pe 13 mai, iar un fotbalist a fost pe teren, după ce a fost inclus pe foaia de joc la o echipă şi a terminat în cealaltă. E vorba de fundașul central Serghei Loginov, 32 de ani, de la Dnepr, care a fost rezervă la începutul partidei disputată acum 6 luni. Între timp însă, fundașul a fost împrumutat la Oleksandria până la finalul sezonului.

ADVERTISING

Astfel că, tehnic vorbind, el a evoluat pentru ambele formații în timpul unui singur meci. Cele două formații au avut oricum foarte multe schimbări în lot de la acel început de joc din noiembrie.

Partida s-a terminat 1-1, cu Dnepr pe 2 în clasament, iar Oleksandria pe 5, loc de Conference League.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!