Cu ce tenismen o aseamănă Alex Corretja pe Simona Halep: Puncte forte și vulnerabile

Cu ce tenismen o aseamănă Alex Corretja pe Simona Halep: Puncte forte și vulnerabile

Fostul mare tenismen spaniol Alex Corretja a analizat jocul Simonei Halep.

Dublu finalist la Roland Garros, Alex Corretja a vorbit despre punctele forte, dar si vulnerabile ale reprezentantei noastre.

"Punctul ei forte, indiferent de suprafață, este faptul că e atât de tare fizic și mental. Este foarte stabilă, consistentă pe parcursul unui meci întreg și are un joc de picioare frumos. Simona, de asemenea, citește jocul atât de bine, are un rever grozav și, peste toate, o personalitate de învingătoare, un caracter puternic care o face să creadă că poate bate orice adversară care i se pune în față", a spus Alex Corretja într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

ADVERTISING

"În ce privește vulnerabilitatea, poate uneori îi lipsește un pic de forță, în special pe forehand și la primul serviciu. Când condițiile de joc sunt lente, cum s-a întâmplat la acest Roland Garros, poate avea unele probleme. Întâlnind o jucătoare care are ceva mai multă forță, precum Swiatek, poate să se zbată, chiar dacă a câștigat multe meciuri cu fete puternice. De data aceasta, nu a fost cazul", a adăugat acesta.

Alex Corretja găsește asemănări între jocul Simonei și cel al lui Rafael Nadal.

"Seamănă un pic cu Rafa, care este foarte solid, stabil, dar apoi vezi cum adaugă puțin câte puțin. În ce privește felul de a fi, se vede întotdeauna că luptă până la final, indiferent dacă joacă bine sau nu", a conchis fostul număr 2 ATP.

ADVERTISING

Alex Corretja, acum în vârstă de 46 de ani, a câșțigat 17 turnee ATP în cariera sa.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!