CSM Știința Baia Mare își păstrează titlul de campioană a României la rugby, după o finală cu Steaua

CSM Știința Baia Mare își păstrează titlul de campioană a României la rugby, după o finală cu Steaua

Echipa CSM Ştiinţa Baia Mare şi-a păstrat titlul de campioană a României la rugby şi în ediţia din acest an, după ce a învins în finala Ligii Naţionale 2022, duminică, pe CSA Steaua Bucureşti, cu scorul de 22-15 (9-10), într-un meci care a avut loc pe Stadionul Naţional de rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

După un meci extrem de echilibrat, maramureşenii s-au impus prin eseurile reuşite de Levan Papidze (57, 72) şi fructificarea unor lovituri de pedeapsă prin Tute Grant (6) şi Paul Popoaia (21, 31, 45).

ADVERTISING

Steliştii au punctat prin eseurile lui Matthew Tweddle (11) şi Jone Marawa (41), primul transformat de Ratu Taniela, acesta din urmă concretizând şi o lovitură de pedeapsă (37).

Steaua nu a mai cucerit titlul de campioană a României din 2006, în timp ce CSM Ştiinţa Baia Mare era deţinătoarea trofeului şi a intrat, duminică, în posesia celui de-al patrulea titlu consecutiv.

În semifinalele competiţiei, CSA Steaua învinsese pe CS Dinamo cu 25-15, iar CSM Ştiinţa Baia Mare trecuse de SCM Timişoara cu 11-9.

ADVERTISING

Aşa cum se ştie, medaliile de bronz au revenit celor de la CS Dinamo Bucureşti, care în finala mică s-au impus cu 44-18 în faţa lui SCM Timişoara.

CSA Steaua va disputa, pe 11 decembrie, finala Cupei României, la Bucureşti, contra celor de la SCM Timişoara. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇