Cristiano Ronaldo reușește o performanță istorică

Cristiano Ronaldo reușește o performanță istorică

Cristiano Ronaldo, atacantul lui Juventus Torino, a devenit duminică primul fotbalist care marchează minimum 15 goluri în ultimele 15 sezoane în cele cinci mari campionate ale Europei, scrie Reuters.

Duminică, Ronaldo a închis tabela în al doilea minut de prelungire al meciului câştigat de Juve cu 3-1 acasă în faţa lui Sassuolo, echipa lui Vlad Chiricheş.

Portughezul, care pe 5 februarie va împlini 36 de ani, are 15 goluri în 13 meciuri din actuala ediţie a Serie A. El a reuşit această performanţă în fiecare an începând din stagiunea 2006-2007, în tricoul lui Manchester United, Real Madrid şi Juve. Recordul se referă la cele cinci mari campionate din Europa, pe baza coeficientului UEFA: La Liga, Premier League, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1.

ADVERTISING

Ronaldo a venit în vara lui 2018 la Juventus, cu care a câştigat doi ani la rând campionatul Italiei, reuşind 84 de goluri în 104 meciuri pentru această formaţie.

Căpitanul Portugaliei a înscris 759 de goluri pentru echipele de club la care a jucat şi naţionala ţării sale, deţinând şi o serie de recorduri individuale. El este cel mai bun marcator all-time top din istoria lui Real Madrid (450 de goluri), a reprezentativei Portugaliei (102) şi a Ligii Campionilor (134).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇