Craiova va avea o arenă sportivă de 20 de milioane de euro

Craiova va avea o arenă sportivă de 20 de milioane de euro

Autoritățile din Dolj au anunțat că în Craiova va fi construită o bază sportivă de 20 de milioane de euro.

Finanțarea ar urma să fie asigurată de Compania Națională de Investiții.

Ea va fi construită pe locul în care în acest moment se află stadionul Tineretului și va avea o capacitate de 4 mii de locuri.

Costurile se ridică la 20 de milioane de euro și va include un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, tenis de câmp și de masă, scrimă, luptă, judo, box, gimnastică și haltere.

ADVERTISING

De asemenea, vor fi create spații verzi, parcări subterane și supraterane, dar și piste pentru role și bicicletă.

„O veste importantă a venit de la Compania Națională de Investiții. Stadionul Tineretului a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul CNI. Răspunsul vine ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv.

După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională. Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul ‘Ion Oblemenco’, Stadionul de Atletism ‘Nicolae Mărășescu’ și Sala Polivalentă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, conform Fanatik.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇