Continuă surprizele la Campionatul Mondial de handbal masculin

Continuă surprizele la Campionatul Mondial de handbal masculin

Campionatul Mondial de handbal masculin a continuat cu alte rezultate surprinzătoare consumate în seara zilei de sâmbătă în Suedia și Polonia, țările gazdă ale acestui turneu final, ajuns la cea de-a 29-a ediție.

Astfel, în grupa C, gazda Suedia a trecut clar de Insulele Capului Verde cu 34-27, iar Brazilia a dispus de Uruguay cu 35-24. Fosta campioană mondială și olimpică Franța a dispus de Arabia Saudită cu 41-23, iar în al doilea meci din grupa B, Slovenia a realizat surpriza și a trecut de țara gazdă Polonia, scor 32-23. Polonia nu are niciun punct după două jocuri și e pe cale să spună adio turneului încă din faza grupelor.

ADVERTISING

Mai departe, Muntenegru a avut ceva emoții cu Iranul, scor 34-31, în timp ce Spania a dispus de Chile cu un liniștitor 34-26, ambele meciuri având loc în grupa A.

Island – Ungarn Highlights | Handball-WM 2023 | sportstudio

În fine, în grupa D, o altă mare surpriză, Ungaria a întors Islanda de la 12-17 la pauză și a câștigat cu scorul de 30-28. Portugalia a trecut ușor de Coreea de Sud, 32-24, iar situația în această grupă este una complicată.

După aceste rezultate, trebuie să spunem că Franţa, Suedia şi Spania, trei dintre favoritele la titlu, s-au calificat matematic în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal masculin din Suedia şi Polonia după ce au obţinut a doua victorie în competiţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în turul principal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇