Continuă scandalul Super Ligii Europene: Două cluburi, pe punctul de a se răzgândi. Bayern Munchen și PSG refuză categoric invitația

Continuă scandalul Super Ligii Europene: Două cluburi, pe punctul de a se răzgândi. Bayern Munchen și PSG refuză categoric invitația

Anunțul înființării unei competiții denumite Super Liga, la care ar urma să participe 12 dintre cele mai importante formații din Europa, a pus pe jar lumea fotbalului.

UEFA amenință cu pedepse exemplare pentru formațiile în cauză și jucători, în timp ce fanii echipelor respective se revoltă și acuză că fotbalul a ajuns să fie privit doar ca pe o afacere.

The Guardian notează că, în urma acestor reacții, două din cele 12 echipe, mai exact Chelsea și Manchester City, au dubii în privința competiției.

ADVERTISING

Bayern Munchen și PSG, alte două echipe invitate pentru a participa la Super Ligă, au refuzat categoric propunerea și și-au declarat suportul pentru formatul actual.

În schimb, reprezentanții Super Liga susțin că proiectul va merge mai departe indiferent de reacții și amenințări.

12 cluburi de top au anunțat oficial înființarea Super Ligii Europene. Anunțul vine la scurt timp după ce UEFA le-a amenințat cu excluderea din cupele europene și cele naționale.

Super Liga Europeană reunește momentan 6 echipe din Anglia (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham), trei din Spania (Atletico Madrid, FC Barcelona și Real Madrid) și trei din Italia (AC Milan, Inter Milano și Juventus Torino).

ADVERTISING

Competiția ar urma să aibă 15 echipe fondatoare, care nu vor retrograda indiferent de rezultate, plus alte cinci participante, stabilite de la an la an.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇