Condițiile în care Simona Halep poate reveni pe locul 1 mondial WTA, după Australian Open

Condițiile în care Simona Halep poate reveni pe locul 1 mondial WTA, după Australian Open

Simona Halep are șanse reduse să termine Australian Open 2021 pe locul 1 mondial WTA și are nevoie de mai multe condiții pentru ca acest aspect să se și realizeze.

Românca de 29 de ani va începe la Melbourne în turul I chiar luni de la ora 10, meci cu Lizette Cabrera, 140 WTA, partidă transmisă LIVE text pe SpotMedia.ro.

Simona trebuie să își apere semifinala realizată anul trecut la AO, pierdută cu Garbine Muguruza. Jucătoarea din Australia Ash Barty este lideră incontestabilă în clasament, cu 9.186 de puncte, după trofeul obținut la Yara Valley Clasic, după o finală cu aceeași Muguruza.

Cum arată clasamentul WTA înainte de Australian Open: Simona Halep se distanțează de primul loc

Halep rămâne cu 7255 de lungimi și astfel sunt 1931 de puncte de recuperat între cele două. Ambele au de apărat 780 de puncte de anul trecut, pentru cele două semifinale atinse de primele sportive ale lumii în prezent.

Dacă va cuceri marele trofeu, românca născută la Constanța va ajunge la 8475 de puncte și va reveni în fotoliul de lider mondial numai cu condiția ca Barty să piardă în primul tur la Melbourne. Un scenariu greu de prevăzut, având în vedere că Ash se va duela cu muntenegreanca Kovinici, iar o victorie contra jucătoarei ex-iugoslave i-ar asigura locul 1 WTA lui Barty şi după primul Grand Slam al anului, indiferent de ce ar mai face Halep.

Dacă va trece luni de sportiva gazdă Cabrera, Halep va întâlni învingătoarea dintre Ajla Tomljanovici și Misaki Doi, în runda secundă.

8 - 21 februarie este perioada în care se va disputa Australian Open 2021.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Prezentarea primei adversare a Simonei Halep la Australian Open, Lizette Cabrera

S-au stabilit campioanele turneelor de la Melbourne

Presa americană a publicat predicțiile pentru Australian Open – ce va face Simona Halep

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!