Condiția impusă de ATP și WTA pentru a acorda până la urmă puncte la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon

Condiția impusă de ATP și WTA pentru a acorda până la urmă puncte la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon

Turneul de tenis de la Wimbledon care va începe la finele lunii iunie riscă să rămână fără puncte acordate de ATP și WTA, asta dacă organizatorii de la All England Club nu sunt înțelegători și nu renunță la ideea de a-i pedepsi pe sportivii din Belarus și Rusia.

ATP anunță în această ordine de idei faptul că jucătorii pot fi până la urmă recompensați cu puncte la Wimbledon, însă numai dacă organizatorii din Anglia vor renunța la interdicția aplicată sportivilor din Rusia și Belarus, având în vedere invazia Ucrainei de către primul stat menționat.

ADVERTISING

ATP și WTA au anunțat că nu vor acorda puncte sportivilor prezenți la All England Club, având în vedere decizia luată de All England Club în aprilie.

Totuși, șeful ATP, Andrea Gaudenzi, spune că încă forul său poate să anuleze decizia sa dacă și organizatorii din Marea Britanie vor deveni mai indulgenți: ”Motivul pentru care am decis să nu acordăm puncte la Wimbledon este bine cunoscut; este o chestiune de corectitudine, ca răspuns la o decizie unilaterală a turneului, pe care nu o considerăm corectă. O astfel de decizie ar fi trebuit luată în mod colectiv, iar această poveste arată, încă o dată, că avem nevoie de o guvernare unică în tenis. Acestea fiind spuse, am fi foarte bucuroși să returnăm punctele la Wimbledon, dacă interdicția va fi ridicată pentru ruși și bieloruși, care s-au declarat gata să facă declarații scrise că niciunul dintre ei nu este pro-război”, a declarat fostul jucător italian pentru tennisactu.net.

ADVERTISING

Simona Halep, de exemplu, nu are puncte de apărat la acest Wimbledon, însă poate fi afectată de această decizie căci este în mare formă, bifând deja o semifinală pe iarba la Birmingham. În plus, ea e văzută de pariori ca favorita numărul 4 la trofeul de pe iarba londoneză.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!