Concluziile trase de Edi Iordănescu după egalul rușinos al României cu Liechtenstein

Concluziile trase de Edi Iordănescu după egalul rușinos al României cu Liechtenstein

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul României, a reacționat după rezultatul rușinos, România – Liechtenstein 0-0, într-un meci amical dinaintea EURO 2024.

Iordănescu a spus că elevilor săi le-a lipsit doar golul în cele două amicale premergătoare EURO 2024, 0-0 cu Bulgaria și cu Liechtenstein.

De asemenea, antrenorul echipei naționale a rugat suporterii României să acorde sprijin jucătorilor și să "arunce" asupra sa supărarea și frustrarea.

"E firesc să încep cu mulțumiri către suporteri și cu părere de rău le spun că ne pare rău. N-am putut să le oferim un rezultat pozitiv. După aceste două jocuri în care ne-a lipsit golul, rog suporterii să direcționeze aceste supărări, frustrări către mine.

ADVERTISING

Ne-a lipsit golul, în rest au fost și multe momente pozitive. Echipa e aceeași, sunt cei care au făcut cinste pentru România și s-au calificat după foarte mult timp la un turneu final. Sigur, mai avem nevoie de corecții, de pus lucruri la punct în aceste 9 zile rămase", a spus Iordănescu.

Ulterior, Edi Iordănescu a fost întrebat "ce ar trebui să înțeleagă românii din această umilință istorică".

"Referitor la rușinea istorică, puteți să o caracterizați cum doriți. Este un joc amical în final și cred că ați înțeles natura lui. Am făcut 10 modificări și, cu toate astea, au fost lucruri pozitive, care au reacționat. Chiar dacă suntem la supărare și multă lume poate să nu fie de acord cu mine, două zone de terne le-am gestionat foarte bine.

ADVERTISING

Ne-a lipsit doar inspirația, prezența de spirit. Când ai 25-30 de momente statice, ocazii, șuturi pe poartă, jocul trecut n-am marcat nici din penalty… e clar că ne-a lipsit golul. Eu n-am timp să stau supărat prea mult. De mâine, timpul e contracronometru, așa cum a fost și până acum", a mai spus selecționerul.

România a remizat, 0-0, în ambele meciuri de pregătire dinaintea EURO 2024, cu Bulgaria și cu Liechtenstein. La EURO 2024, România va juca în grupa E, împotriva Belgiei, Slovaciei și a Ucrainei.

ADVERTISING

Programul României la EURO 2024:

17 iunie: România - Ucraina, 16:00
22 iunie: Belgia - România, 22:00
26 iunie: Slovacia - România, 19:00

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!