Certitudinea pe care o are Edi Iordănescu înaintea debutului la EURO 2024: "Vă garantez"

Certitudinea pe care o are Edi Iordănescu înaintea debutului la EURO 2024: "Vă garantez"

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul naționalei României, a reacționat la finalul partidei amicale România – Bulgaria 0-0.

Iordănescu a tras concluziile legate de partida cu echipa din țara vecină și a garantat că România va arăta mult mai bine la EURO 2024, după ce contra bulgarilor n-a fost un meci foarte reușit.

Selecționerul a cerut răbdare din partea publicului și s-a declarat supărat că tricolorii n-au reușit să marcheze.

”Eu încep cu mulțumiri pentru publicul care a venit. Să nu uităm că suntem echipa calificată la European după mult timp. Suporterii trebuie să ai răbdare și susținere pentru echipă.

ADVERTISING

Mi-am dorit să-i ținem în priză, să-i ținem atenți pe jucători. Lumea analizează jocul și rezultatul, dar lumea nu cunoaște procesul. Nu a fost ușor, a fost diferență de până la două săptămâni între jucători, cum au terminat campionatele. Sunt diferențe mari, a trebuit să uniformizăm. A fost o săptămână grea, cu multă muncă.

Ne-am asumat că există riscul să nu avem un ritm de joc, ceea ce s-a văzut. Sunt lucruri asumate.

Eu vă garantez că vom fi mult mai bine meciul următor și vom fi și mai bine la EURO. Am vrut rezultatul, dar nu e grav când vezi lucruri pe care poți să le corectezi acum, e grav când plătești pentru ele la European.

ADVERTISING

Cel mai tare m-a supărat e că nu am marcat din acele două-trei ocazii pe care le-am avut. Dacă la European nu marchezi din două-trei ocazii, e greu.

E normal că-ți dorești să marchezi din penalty, dar nu știu câte penalty-uri vom avea noi în faza grupelor. Să dea Dumnezeu să avem, să dăm gol, să ieșim din grupe și să avem iar”, a spus Edi Iordănescu, la finalul partidei amicale România - Bulgaria 0-0, conform Digi Sport.

Pentru România urmează meciul amical cu Liechtenstein (7 iunie), iar apoi participarea la Campionatul European, unde va înfrunta Belgia (22 iunie), Slovacia (26 iunie) și Ucraina (17 iunie).

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!