Ciprian Tătărușanu se retrage: Mesajul emoționant în care își anunță finalul carierei

Ciprian Tătărușanu se retrage: Mesajul emoționant în care își anunță finalul carierei

Ciprian Tătărușanu (38 de ani), fostul portar al FCSB, al Fiorentinei, Olympique Lyon sau AC Milan, și-a anunțat retragerea din activitate.

Printr-un mesaj postat pe contul său de Instagram, Ciprian Tătărușanu a anunțat că agață ghetele în cui și renunță la cariera de fotbalist, una în care a avut parte de multe momente frumoase. Asta deși mai avea contract cu saudiții de la Abha până în 2025, după ce semnase în vara lui 2023.

"Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele. Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs. Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit. Celor ce vor veni de-acum înainte, le urez mult succes! Am început acum 30 de ani iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!", a scris Ciprian Tătărușanu, pe Instagram.

Cariera lui Ciprian Tătărușanu

Portarul Ciprian Tătărușanu a început fotbalul la Juventus București, apoi s-a transferat la Gloria Bistrița, FCSB, Fiorentina, Nantes, Olympique Lyon, AC Milan și Abha.

ADVERTISING

Din punct de vedere sportiv, la FCSB și la AC Milan a realizat cele mai mari performanțe din carieră. Cu echipa "roș-albastră" a jucat în grupele Europa League, dar și în primăvara europeană, de asemenea a jucat în grupele Ligii Campionilor. A câștigat două titluri, o Cupă și Supercupă a României. A strâns 188 de meciuri, dintre care în 80 dintre ele a reușit să nu primească gol.

De asemenea, el are 101 meciuri jucate pentru Fiorentina, în Italia, și 37 de partide pentru AC Milan, cu care a câștigat titlul de campion al Italiei în 2022.

ADVERTISING

Ciprian Tătărușanu a strâns 74 de selecții la echipa națională a României, cu care a participat la EURO 2016.

El a fost declarat fotbalistul anului 2015 în România.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!