Cine se opune unui grandios meci de retragere pentru Cristina Neagu: “Ar fi o mare nedreptate!”

Cine se opune unui grandios meci de retragere pentru Cristina Neagu: “Ar fi o mare nedreptate!”

Pentru Cristina Neagu, ultimul Campionat Mondial, acolo unde reprezentativa noastră a ratat calificarea la JO 2024, a reprezentat ultima acțiune oficială de la echipa națională.

Ea urmează să se retragă din handbalul mare de la CSM București, însă cei de la Federația Română de Handbal s-au gândit să îi ofere un cadou frumos și să îi organizeze un meci de retragere.

Federația Română de Handbal a aprobat organizarea unui joc demonstrativ pentru Neagu, aleasă de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii. Pentru a încununa o carieră imensă, în care Neagu a bifat și două medalii la turneele finale cu România, bronzul la Campionatul European din 2010 și la Mondialul din 2015, FRH a ales să organizeze un meci de retragere. Nu s-a înaintat o dată oficială, s-a ajuns la un vot pe masa Consiliului de Administrație, iar decizia a fost aprobată cu 14-1, potrivit We Love Sport.

ADVERTISING

Singura persoană care a votat împotrivă a fost președintele echipei de handbal masculin Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac. Conducătorul din handbalul românesc a încercat să își și explice decizia poate bizară: „Am considerat că, dacă tot are FRH resurse financiare pentru a organiza gale de retragere, asemenea evenimente ar trebui să vizeze mai multe sportive. Cu tot respectul pentru cariera sportivă a Cristinei Neagu, dar România a avut handbaliste cu un aport la națională sau în cupele europene infinit peste ea. Cu scuzele de rigoare dacă omit pe cineva, dar trebuie să nu uităm vreodată de Mariana Tîrcă, Vali Cozma, Luminița Hutupan, Cristina Vărzaru, Steluța Luca, Ramona Farcău, Vali Motogna, Valentina Elisei, Narcisa Lecușanu, Aurelia Brădeanu, Paula Ungureanu și cu siguranță și alte doamne ale handbalului românesc.

Cristina Neagu - Handball Legends

Dacă venea președintele de conjunctură al FRH cu propunerea de a face o gală a performanței pentru toate cele care ne-au adus bucuria handbalului în suflet prin rezultate imense obținute, aș fi votat cu două mâini inițiativa. Dar așa, consider o mare nedreptate să îi organizăm Cristinei Neagu o gală de retragere doar pentru că pare a fi mai comercială în ochii președintelui Din și să uităm de restul fetelor care au dat și ele totul pentru națională, dar care au avut rezultate mult peste Cristina”, a spus Flaviu Sâsâeac, pentru sursa mai sus amintită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Neagu are 7 prezențe alături de naționala țării noastre la un Campionat Mondial, iar la finele lui 2022, Cristina devenea cea mai bună marcatoare all-time la un European, atât la feminin, cât și la masculin, cu 296 de goluri.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇