Cifre senzaționale pentru Larisa Iordache după performanțele de la Mersin. Devine cea mai medaliată gimnastă a României la Campionatele Europene

Cifre senzaționale pentru Larisa Iordache după performanțele de la Mersin. Devine cea mai medaliată gimnastă a României la Campionatele Europene

Gimnasta Larisa Iordache a impresionat la revenirea sa în competiții la 24 de ani, în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Mersin, Turcia.

După trei ani de absență, cele patru medalii câștigate în aceste zile la CE, o propulsează pe Iordache, legitimată la CS Dinamo, în cea mai medaliată gimnastă a României la Campionatele Europene și a doua cea mai medaliată gimnastă all-time la întrecerea continentală.

Larisa Iordache, dublă campioană europeană la Mersin. Aur și în finala de la sol, după o jurizare cu mari probleme

ADVERTISING

La capătul a trei operații realizate la același tendon ahilian, Iordache s-a întors cu mare succes și a bifat două medalii de aur, la sol și bârnă, dar și două de argint, la sărituri și cu echipa. Ea este acum a doua cea mai medaliată gimnastă din istoria competiției, cu 16 medalii, doar Svetlana Khorkina, Rusia, cu 20 de medalii, 13 de aur, fiind cea care o depășește.

În plus, Larisa ajunge pe locul 5 în topul celor mai multe medalii de aur la Europene, la egalitate cu Sandra Izbașa și Larisa Latynina.

ADVERTISING
Larisa Iordache (FX TF) - 2020 European Championships

Înainte de startul competiției, sportiva din București avea adunate 12 medalii cucerite all-time la CE, trebuind să obțină doar 2 în plus, pentru a o depăși pe Catalina Ponor, cu 13 medalii, ceea ce s-a și întâmplat.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Surpriză uriașă în finala mică a Campionatului European de handbal

Larisa Iordache, campioană europeană la gimnastică, după o pauză de șapte ani

Medalie de argint pentru Larisa Iordache în finala la sărituri din cadrul Europenelor de gimnastică

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇