CFR Cluj clarifică situația lui Lovro Cvek

CFR Cluj clarifică situația lui Lovro Cvek

Conducerea clubului CFR Cluj a vorbit despre situația lui Lovro Cvek, jucător care încă nu a fost legitimat deși a fost adus în urmă cu aproximativ o lună.

Cristi Balaj a declarat că CFR Cluj încearcă să determine FRF să schimbe regulamentul în așa fel încât Cvek să poată fi legitimat.

"Am primit o informare oficială pe adresa clubului, prin care am fost informaţi de decizia FIFA de a permite jucătorilor veniţi din campionatul Urainei să participe în anumite campionate. Un club poate adăuga doi jucător, urmând ca federaţiile şi ligile să-şi adapteze loturile, iar fereastra e până pe 7 aprilie.

ADVERTISING

Am semnat un contract cu un jucător din Ucraina, am trimis adresă că l-am adăugat pe listă. Am trimis o adresă săptămâna trecută federaţiei, prin care am solicitat sprijin pentru adaptarea regulamentului şi am solicitat să adapteze regulamentul pentru a permite jucătorului să fie legitimat. În alte campionate aceşti jucători deja evoluează. Aşteptăm şi credem că va fi analizată cu seriozitate această solicitare", a spus Cristi Balaj, la Orange Sport.

Campioana l-a transferat pe croatul Lovro Cvek (26 de ani) de la Zorya Lugansk, însă are probleme în încercarea de a-l legitima.

ADVERTISING

FIFA a informat cluburile că pot legitima jucători aduși din Ucraina, dar FRF solicită ca CFR Cluj să elimine un jucător de pe lista depusă la LPF.

În celelalte țări ale Europei acest lucru nu se întâmplă, astfel că CFR Cluj se consideră dezavantajată.

Cvek mai avea contract cu Zorya Lugansk până la sfârșitul sezonului actual.

Cotat la 800.000 de euro de site-ul transfermarkt.com, Lovro Cvek poate evolua atât ca mijlocaș central, cât și ca fundaș central, iar în acest sezon a disputat 21 de meciuri.

ADVERTISING

El a mai trecut pe la NK Vazdin, DNS Zavrc, NK Aluminij, NK Celje și FK Senica.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!