Celebrul Ronaldo a mai cumpărat un club de fotbal

Celebrul Ronaldo a mai cumpărat un club de fotbal

Fostul mare atacant Ronaldo Luis Nazário de Lima, considerat de mulți specialiști drept cel mai mare număr 9 din toată istoria fotbalului, a reușit să mai achiziționeze o echipă de fotbal, după Real Valladolid.

Brazilianul a dus o mare luptă pentru a cumpăra clubul din țara natală Cruzeiro, pe care l-a cumpărat pentru suma de 62,5 milioane de euro.

Ronaldo chiar a crescut la acest club alb-albastru și a plecat în Europa după un an de stat la echipa mare, fiind cumpărat în 1994 de PSV Eindhoven, din Olanda. El era vândut la PSV pentru suma de 5 milioane de dolari.

Pentru această tranzacție, Ronaldo s-a luptat și cu Fenway Group, concern american, firmă care are în proprietate pe FC Liverpool.

ADVERTISING

Cruzeiro are patru titluri de campioană, ultima dată în 2014, dar are cucerită de două ori și Copa Libertadores.

Tostao, Piazza, Ronaldo sau Edilson au fost, printre alții, jucătorii care au activat în trecut pe la clubul brazilian de mare renume.

Noua grupare patronată de Ronaldo se zbătea în pragul falimentului și se afla în luptă pentru revenirea în prima ligă cu un antrenor foarte experimentat pe bancă, Vanderlei Luxemburgo.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!