Cehia trece de Olanda în cea mai mare surpriză de până acum de la EURO 2020

Cehia trece de Olanda în cea mai mare surpriză de până acum de la EURO 2020

Cehia s-a calificat în sferturile de finală de la EURO 2020, după o partidă splendid jucată în fața Olandei, scor 2-0 la Budapesta, profitând e drept și de omul în plus avut încă din minutul 55.

Cele două goluri au fost marcate de Holes și Schick, minutele 68 și 80.

Prima parte de la Budapesta nu a fost una strălucită, Olanda nu a avut niciun șut pe poartă, chit că a obținut șase cornere, iar Depay a avut doar 5 pase către careul advers ceh. Cehii au avut o prestație onorabilă, au avut posesia la mijlocul terenului și au semnat și măcar 2 șanse importante de gol.

Una prin Soucek cu o lovitură de cap din careul mic, iar a doua prin Barak, șut de la 8-10 metri peste poartă, balon și deviat ​de fundașul lui Juve, De Ligt.

Mai interesant a fost începutul părții secunde, unul în care olandezii au rămas cu un om în minus. De Ligt a luat roșu direct, după intervenția VAR, după un henț voluntar făcut în fața lui Schick, pentru a-l bloca pe mijlocașul ceh să intre în careu.

A fost un moment pivotal al acestei partide, căci de aici Cehia a prins avânt și a și marcat meritat în minutul 68. Holes a fost eroul ceh, cu o lovitură de cap după un corner, corner la care Kalas a prelungit perfect la colțul lung, și el cu capul.

ADVERTISING

Lovitura devastatoare a Cehiei a venit în minutul 80, când Holes a recuperat o minge de la mijlocul terenului, din fața lui Wijnaldum, a intrat în careu, i-a pasat lui Schick, care nu a ratat de la circa 11-12 metri.

Acesta are deja 4 goluri la EURO, cu unul mai puțin față de Ronaldo.

Cehia merge mai departe în fața unei formații care nu a tras în 90 de minute niciun un șut pe poartă, iar în partea secundă nici măcar nu a trimis vreo minge către poarta adversă!

În sferturile de finală, Cehia o va înfrunta pe Danemarca într-un meci surpriză de la acest EURO, care va avea loc săptămâna viitoare la Baku, în Azerbaidjan.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, Cehia ajunge în sferturile EURO!

INFO: 6 minute de prelungiri!

Min.90: Ultimele schimbări la cehi, intră Krmencik în locul lui Schick, apoi iese Barak și intră Sadilek.

Min.85: Și Hrozek a intrat la cehi, în locul lui Sevcik, ultimul coleg cu Stanciu la Praga.

Min.84: Galben pentru De Jong, proteste masive. Kral intră în locul lui Holes la cehi.

Min.81: Două schimbări la olandezi, intră Berghuis și Timber, ies van Aanholt și Blind.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.80: GOOOOOOOOOOOOL Cehiaaaa! 2-0, totul e jucat, pasă splendidă Holes, care a preluat o minge din fața lui Wijnaldum, apoi pasă lateral dreapta și Schick face 4 goluri la EURO, la un gol în spatele lui Ronaldo.

Min.79: Prima schimbare la cehi, intră Jankto în locul lui Masopust.

Min.77: Șut bun de la distanță Soucek, prinde cu greutate Stekelenburg.

Min.72: Weghorst intră în locul lui De Roon, la naționala Olandei.

Min.68: GOOOOOOOOOOOOOL Cehia!! 1-0, Holes marchează cu capul după un corner, Kalas a prelungit perfect de la colțul lung pentru nouarul ceh, care nu a greșit cu lovitura sa de cap. Ce surpriză la Budapesta!!

Min.64: Hrabec reia din colțul careului mare, portarul olandez era bătut, Dumfries scoate cu piciorul salvator, ce șansă!!

Min.60: Mai avem o verificare pentru un potențial penalti. Dumfries a făcut o prostie la un corner, dar cei de la VAR nu au dat nimic.

Min.56: Coufal vede un cartonaș galben pentru un fault la mijlocul terenului. Iese Malen la olandezi, intră Promes.

INFO: De Ligt vede roșu direct, extrem de corect, după intervenția VAR. Ce șansă are Cehia, va avea un om în plus cu peste 30 de minute până la final.

ADVERTISING

Min.54: Arbitrul Karasev se duce personal la marginea terenului să vadă această fază. Gestul pare clar unul voluntar, sunt șanse de cartonaș roșu!

Min.52: De Ligt face un gest iresponsabil. Face un henț voluntar în fața careului pentru a-l bloca pe Schick. Primește doar galben însă. Vom avea totuși o intervenție VAR!

Min.51: Malen a scapăt singur-singurel cu Vaclik, avea toată poarta în față, a încercat un dribling, iar portarul ceh l-a păcălit și a prins balonul!

Min.46: Galben pentru Dumfries la chiar prima fază a acestui mitan secund.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

PAUZĂ la Budapesta, 0-0!

Min.45: Ce șansă are Olanda, după o fază superbă făcută de Depay, din pasa acestuia Van Aanholt reia pe lângă din plin careu..

INFO: 2 minute de prelungire!

Min.39: Dumfries are din nou o acțiune impetuoasă, intră în careu, centrează tare la firul ierbii, scoate Vaclik cu piciorul.

Min.37: Cea mai mare șansă de gol a Cehiei! Barak reia de la circa 7-8 metri peste poartă, balonul fiind deviat în corner de De Ligt. O mare oportunitate..

Min.30: Șut Malen din plin careu respins de Kalas, e al cincilea corner deja al Olandei.

Min.28: Șut frumos de la distanță al lui Schick, ușor deviat, prinde cu siguranță Stekelenburg.

INFO: Pauză de hidratare la Budapesta, este foarte cald în capitala Ungariei..

Min.22: Prima șansă bună Cehia, Soucek reia cu capul din careul mic, dar balonul se duce alături de poartă.

Min.18: A mai lâncezit puțin jocul, Olanda atacă steril, Cehia se mulțumește să aibă posesia la mijlocul terenului.

Min.12: Dumfries e lansat perfect în atac de Blind, iese din nou aiurea portarul Vaclik, a reluat fundașul olandez, dar a ieșit corner.

Min.7: De Ligt a reluat ciudat din câțiva metri, paralel cu poarta, după o ieșire total eronată a portarului ceh. Fusese însă offside după centrarea lui Blind.

Min.2: Pare un început dinamic, Dumfries putea primi o minge periculoasă din flancul stâng, apoi Holes reia de la mare distanță puțin peste transversală.

ÎNCEPE PARTIDA, cehii au lovitura de start!

18.54: Apar pe teren cele două garnituri, ne pregătim să auzim cele două imnuri de stat.

18.50: Avem primele imagini de la Budapesta, arena e cvasiarhiplină, ne pregătim să îi întâmpinăm pe jucătorii care vor intra pe gazon.

Echipe de start:

Olanda: Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt - De Roon, Wijnaldum, De Jong - Depay, Malen.
Selecționer: Frank de Boer.

Cehia: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek - Holes, Soucek - Masopust, Sevcik, Barak - Schick.
Selecționer: Jaroslav Šilhavý.

Arbitru: Sergei Karasev (Rusia).

Este prima optime de finală a acestei zile la EURO, meci în care clar o avem pe Olanda favorită, cea care vine cu 9 puncte din 9 câștigate în grupa C, după victorii destul de categorice cu Ucraina, Macedonia de Nord și Austria. Cehia s-a calificat de pe locul 3 într-o grupă cu Scoția, Anglia și Croația, iar dependența de Patrick Schick se va vedea probabil și astăzi, unde fără îndoială cehii trebuie să facă un meci mare pentru a încurca Portocala Mecanică.

Ultimul meci direct a însemnat victoria Cehiei în 2015 în preliminariile pentru EURO, scor 3-2 în deplasare. Cele două s-au întâlnit de două ori la turnee finale de CE, în 2004 când Cehia învingea tot cu 3-2, plus în 2000 când batavii se impuneau cu 1-0.

Învingătoarea din acest meci va înfrunta în sferturi Danemarca, cea care sâmbătă a învins Țara Galilor clar, scor 4-0.

Netherlands vs Czech Republic 2-3 All Goals & highlights ( UEFA Euro 2004 )

Partida va fi televizată pe ProTV.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Un fost jucător legendar al Scoției, critici la adresa lui Ianis Hagi: "La vârsta lui, trebuie mereu să fii un jucător decisiv"

Biletul zilei la pariuri: Ponturile de astăzi

Un balon s-a prăbuşit în SUA şi toţi cei aflaţi la bord au murit (Video)

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!