Cea mai tare săptămână pentru fotbalul românesc, în 2021: Șase meciuri tari, dintre care două cu Germania și unul cu Ungaria. Pe cine se vor baza Rădoi și Mutu

Cea mai tare săptămână pentru fotbalul românesc, în 2021: Șase meciuri tari, dintre care două cu Germania și unul cu Ungaria. Pe cine se vor baza Rădoi și Mutu

Echipele naționale de seniori și tineret ale României vor avea un an 2021 extrem de încărcat, cu meciuri de calificare la Campionatul Mondial din 2022, respectiv cu meciuri la Campionatul European U21.

Ultima săptămână din luna martie ne va aduce nu mai puțin de șase meciuri oficiale tari.

Între 24-31 martie, tricolorii mari vor juca primele trei meciuri din Grupa J de calificare la Mondial, iar tricolorii mici vor juca în Grupa A de la Europeanul de tineret.

Iată programul acelei săptămâni:

  • 24 martie: România - Olanda (EURO Under 21)
  • 25 martie: România - Macedonia de Nord (prel. CM 2022)
  • 27 martie: Ungaria - România (EURO Under 21)
  • 28 martie: România - Germania (prel. CM 2022)
  • 30 martie: Germania - România (EURO Under 21)
  • 31 martie: Armenia - România (prel. CM 2022)
ADVERTISING

Pe 28 și 30 martie vom juca cu campioana mondială din 2014 Germania, și cu vicecampioana europeană din 2019... Germania!

Secundul lui Mirel Rădoi la naționala mare, Nicolae Dică, susține că selecționerul se va baza și pe jucătorii de la tineret în acele meciuri.

”Noi avem încredere în jucătorii care sunt acum în vizorul nostru. Mă refer mult la jucătorii tineri pe care Mirel i-a avut la echipa naţională U21, pe care eu i-am antrenat, o parte dintre ei, la FCSB.

Noi credem în aceşti jucători, au potenţial şi credem că pot ajunge la un nivel foarte ridicat în 2-3 ani de zile.

ADVERTISING

(...) Mai sunt 3 luni până la campania de calificare pentru Mondialul din 2022, vom vedea în momentul respectiv în ce formă sunt aceşti jucători tineri. Obiectivul principal este ca naţionala mare să se califice. Astfel, cei mai buni jucători și cei mai în formă jucători la momentul respectiv trebuie să fie la echipa mare.

Dacă suntem în dubii în privinţa unui jucător care poate evolua şi la U21 sau dacă ştim că îl vom folosi doar 20 de minute, poate preferăm atunci să meargă la naţionala de tineret, să joace titular acolo şi să ajute naţionala de tineret”, a spus Dică, la Telekom Sport.

ADVERTISING

Ianis Hagi, Dennis Man și Florinel Coman sunt câțiva dintre jucătorii ce pot participa și la EURO U21. Eligibili sunt și Valentin Mihăilă, Tudor Băluță, Darius Olaru, sau Olimpiu Moruțan, dar rămâne de văzut pe cine se va putea baza Adrian Mutu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇