Ce verdict oferă Mats Wilander în legătură cu șansele Simonei Halep pentru a triumfa la Australian Open

Ce verdict oferă Mats Wilander în legătură cu șansele Simonei Halep pentru a triumfa la Australian Open

Marele campion suedez de Mare Șlem, Mats Wilander a oferit o analiză legată de Simona Halep și de șansele acesteia de a triumfa la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Românca a început perfect anul și a triumfat la Melbourne Summer Set 1, turneu WTA de tip 250, acolo unde a dispus de Veronika Kudermetova, din Rusia, scor 6-2, 6-3.

Fosta finalistă de la Australian Open 2018 va fi una dintre tenismenele greu de învins la Melbourne, o spune chiar Mats Wilander, analist TV la EuroSport: "Simona Halep va fi foarte dificil de învins. Nu o să "ucidă" pe nimeni pe teren în materie de putere, dar nu așa a câștigat cele două titluri de Grand Slam pe care le are în palmares. E foarte experimentată, nu e o jucătoare în vârstă, dar are experiență în comparație cu majoritatea adversarelor sale. E adevărat că nu are armele adversarelor sale, dar cred că depinde doar de ea dacă va mai câștiga titluri de Grand Slam. Apare mereu pe teren pregătită să lupte, va fi foarte greu pentru oricine o întâlnește.

Cred că Simona are șanse foarte mari să se lupte pentru cea mai înaltă poziție în clasamentul WTA. Cred că e mult mai simplu să fii sus în clasament decât să câștigi un Grand Slam. Ca să fii pe locurile 1, 2 sau 3 tot ce trebuie să faci e să fii constant. Ca să câștigi un Grand Slam ai nevoie de noroc, ai nevoie să nu întâlnești o jucătoare precum Sabalenka, o tenismenă care lovește foarte puternic. Totuși, cred că încrederea ei crește de fiecare dată când e la un turneu major. Cred că va mai cuceri un titlu de Grand Slam și dacă continuă să joace ca până acum, va reveni în Top 3 WTA", a declarat cel care are în panoplie șapte titluri de GS, conform televiziunii mai sus citate.

ADVERTISING

Australian Open 2022 va începe după 17 ianuarie, iar Simona Halep va fi cel mai probabil favorita numărul 15, având în vedere urcușul de după finala WTA de la Melbourne.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!