Ce scrie presa internațională după anunțul retragerii din fotbal a lui Mircea Lucescu

Ce scrie presa internațională după anunțul retragerii din fotbal a lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și-a anunțat vineri seara retragerea din fotbal după ce a pierdut derbiul cu Șahtior Donețk, din postura de antrenor al celor de la Dinamo Kiev.

La 78 de ani, cu 35 de trofee ca antrenor în palmares, Il Luce a fost amintit de presa internațională la auzul acestei vești, poate surprinzătoare pentru mulți.

Portughezii de la A Bola au notat: „Șahtior a învins-o pe Dinamo Kiev, iar Mircea Lucescu a anunțat că demisionează. În urma eșecului cu 0-1, Lucescu a luat hotărârea să își încheie cariera de antrenor”, în timp ce turcii de la sporx.com punctau și ei dezolați: „Mircea Lucescu a decis să demisioneze. În urma eșecului cu Șantior, antrenorul lui Dinamo Kiev a dezvăluit că a pus capăt carierei sale! Contractul său expira în iunie 2024. În vârstă de 78 de ani, tehnicianul a pregătit echipe importante precum Galatasaray, Beșiktaș, Zenit, Șahtior, selecționatele Turciei și României. Cu Dinamo Kiev a avut 65 de victorii, 19 remize și 34 de înfrângeri”.

ADVERTISING

De asemenea, cunoscuții jurnaliști de la AS din Spania au oferit și ei o analiză acestei retrageri a românului: „Șahtiorul încheie mandatul lui Lucescu la Kiev. A fost o înfrângere care a stârnit furia legendarului antrenor Mircea Lucescu. Acesta, la finalul meciului, și-a prezentat demisia din funcția de antrenor al lui Dinamo Kiev”.

Lucescu a antrenat și în Italia pe Brescia, Reggiana, Inter și Pisa, iar oamenii de la Sport Mediaset s-au grăbit să scrie și ei: „Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev. Antrenorul de 78 de ani pleacă de la ucraineni. Lucescu pleacă de la club după înfrângerea cu Șahtior Donețk. Renunță după trei sezoane”.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!