Ce salarii sunt la Sheriff Tiraspol, echipa care a șocat fotbalul european

Ce salarii sunt la Sheriff Tiraspol, echipa care a șocat fotbalul european

Sheriff Tiraspol este cu siguranță performera săptămânii în fotbalul european.

După ce în prima rundă a grupelor Ligii Campionilor a învins-o pe Șahtior Donețk, campioana Moldovei a produs o surpriză și mai mare în etapa a doua, câștigând în deplasarea de la Real Madrid. O victorie ce reprezintă (probabil) cea mai mare surpriză a anului în lumea fotbalului.

Ca o comparație, lotul grupării din Transnistria, aflată în premieră în grupele celei mai importante competiții intercluburi din Europa, este cotat de site-ul transfermarkt.com la 12.38 milioane de euro, în timp ce Real Madrid are un lot de 793.50 de milioane de euro!

ADVERTISING

La salarii, diferența este poate și mai mare, având în vedere ca David Alaba, cu o leafă anuală de 12 milioane de euro, câștigă mai bine decât tot lotul moldovenilor la un loc!

Conform informațiilor obținute de la jurnaliștii de peste Prut, salariile jucătorilor de la Sheriff Tiraspol sunt între două și 20 de mii de dolari pe lună!

Totuși, niciun jucător moldovean n-a jucat aseară pe Santiago Bernabeu. În schimb, Sheriff a avut pe teren fotbaliști din Uzbekistan, Mali sau Luxemburg.

Echipa lui Sheriff Tiraspol la Madrid:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Athanasiadis (Grecia) - Constanza (Brazilia), Arboleda (Columbia), Dulanto (Peru), Cristiano (Brazilia) - Thill (Luxemburg), Addo (Ghana) - Traore (Mali), Kolovos (Grecia), Castaneda (Columbia) - Jakhshibaev (Uzbekistan).

Au mai intrat: Bruno (Brazilia), Julien (Trinidad Tobago) și Nikolov (Macedonia de Nord).

Sheriff Tiraspol s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Real Madrid și are maximum de puncte după două etape disputate în Grupa D, din care mai fac parte Inter și Sahtior Donețk.

Golurile întâlnirii de pe Santiago Bernabeu au fost marcate de Benzema (min.65 - penalti) pentru gazde, respectiv Jakhshibaev (min.25) și Thill (min.90) pentru oaspeți.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇