Cum a reușit Dinamo "să-l fure" pe David Popovici de la Steaua

Cum a reușit Dinamo "să-l fure" pe David Popovici de la Steaua

Dinamo a dat o mare lovitură de imagine prin aducerea lui David Popovici de la marea rivală Steaua.

Președintele CS Dinamo, Ionuț-Adrian Popa, spune însă că nu l-a atras pe înotător cu o ofertă financiară spectaculoasă, ci acesta a fost convins de seriozitatea clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

"Nu a fost un furt, toate negocierile şi relaţiile contractuale au fost stabilite în afara relaţiilor contractuale ale lui David cu CSA Steaua, exact în luna pe care acesta a avut-o descoperită, luna septembrie. Consider că istoria clubului Dinamo, seriozitatea proiectelor pe care le derulăm la celelalte activităţi sportive au fost determinante şi l-au convins pe David să facă pasul spre CS Dinamo", a spus Popa, potrivit News.ro.

ADVERTISING

"Nu cred că l-am atras din punct de vedere financiar, pentru că legal există un barem, există nişte limite pentru sportivii juniori. Este plafonat salariul. (n.r. - dacă va primi grad) În primul rând trebuie să aibă studii superioare, e greu să vă spun despre viitor. Noi ne bucurăm că am reuşit să aducem în curtea noastră un sportiv atât galonat, de titrat, de viitor, care va fi un model pentru tinerii din curtea noastră. A solicitat un culoar (n.r. - de antrenament) în Bazinul Dinamo, bazinul nostru este olimpic, îndeplineşte toate criteriile. Ne-am armonizat conform cererii şi ofertei, suntem ok, am reuşit să-i indeplinim toate dorinţele, asta este datoria noastră, să creăm toate condiţiile pentru sportivi. (n.r. - despre renunţarea lui la a pleca în străinătate) Asta a fost decizia lui şi a familiei, noi nu am reuşit să influenţăm pe nimeni. Noi am fost fermi", a adăugat acesta.

ADVERTISING

CS Dinamo a anunțat, luni seara, "super-transferul anului" al lui David Popovici de la CSA Steaua.

INOT. Super-transferul anului. Înotătorul David POPOVICI a ales Dinamo!???? Cel mai talentat înotător român din noua...

Publicată de Dinamo pe Luni, 27 septembrie 2021

David Popovici (17 ani) este considerat unul dintre cei mai promițători înotători din lume.

El deține recorduri mondiale de juniori la probele de 100 m și 200 m liber, iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo a ratat de puțin o medalie în proba de 200 m liber.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇