Cazul de dopaj al Simonei Halep, asemănat cu scandalul în care e implicat Alexander Zverev: "Există o analogie"

Cazul de dopaj al Simonei Halep, asemănat cu scandalul în care e implicat Alexander Zverev: "Există o analogie"

Josh Levin, un jurnalist american, a ridicat un semn de întrebare după ce a comparat cazul de dopaj al Simonei Halep cu scandalul în care este implicat Alexander Zverev.

Zverev a fost amendat cu 450.000 de euro de către un tribunal german pentru violență domestică, pedeapsa care nu i-a afectat traseul în circuitul ATP.

De partea cealaltă, Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj cu roxadustat, iar acum își caută dreptatea la TAS.

Totuși, Levin susține că, în opinia sa, există o analogie între cele două cazuri și lasă de înțeles că nu i se pare corect faptul că Zverev poate juca fără probleme. Asta deși scandalul în care este implicat nu are legătură cu partea sportivă.

ADVERTISING

"În opinia mea, există o analogie care trebuie făcută între cele două cazuri. Simona Halep, câștigătoare de Grand Slam, a fost suspendată încă de anul trecut după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă (n.r. - Roxadustat). Se luptă încă de atunci, iar așa cum stau lucruri acum, va rămâne suspendată până în 2026 dacă nu se va schimba nimic.

În timp Halep face apel, suspendarea rămâne în vigoare, ea nu poate juca. Dar Zverev joacă fără probleme", a spus Josh Levin în cadrul podcastului Hang Up and Listen, citat de sportskeeda.com.

ADVERTISING

Simona Halep a făcut apel la TAS după suspendarea primită din partea ITIA și Sports Resolutions, dar dosarul sportivei noastre va ajunge pe masa tribunalului elvețian abia în 2024.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!