Carlos Alcaraz câștigă turneul de la Buenos Aires, primul după revenirea din accidentare

Carlos Alcaraz câștigă turneul de la Buenos Aires, primul după revenirea din accidentare

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial şi principalul favorit, a câştigat duminică turneul pe zgură de la Buenos Aires, la revenirea sa în circuitul ATP după o absenţă de trei luni şi jumătate, din cauza unei accidentări, învingându-l în finală, cu 6-3, 7-5, pe britanicul Cameron Norrie, după o oră şi 33 de minute de joc.

Alcaraz (19 ani) a devenit în septembrie 2022 cel mai tânăr jucător din istorie care a urcat în fotoliul de lider al clasamentului ATP, poziţie din care a fost detronat luna trecută de sârbul Novak Djokovic, în urma victoriei acestuia de la Australian Open, turneu la care ibericul nu a luat parte.

ADVERTISING

Trofeul cucerit în capitala Argentinei de Carlos Alcaraz este al şaptelea la simplu din palmaresul său, în nouă finale disputate.

Turneul de la Buenos Aires, dotat cu premii totale de 626.595 de dolari, a fost prima competiţie la care spaniolul a luat parte începând din luna noiembrie, când a suferit o ruptură musculară în zona abdominală, care l-a făcut să rateze atât Turneul Campionilor de la Torino, cât şi Openul Australiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇