Canotajul de mare a fost lansat oficial in România

Canotajul de mare a fost lansat oficial in România

Canotajul pe mare, ce va fi o nouă disciplină olimpică, a fost lansată azi oficial în România în cadrul unui eveniment derulat pe Plaja REYNA din Mamaia, în prezența Elisabetei Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, și a canotorilor români, printre care campioana olimpică Simona Radiș, conform unui comunicat remis SpotMedia.ro.

Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, a fost gazda evenimentului intitulat ÎMPREUNĂ FACEM VALURI, acompaniată de sportivii din Lotul Olimpic de Canotaj al României, care ne-au reprezentat cu succes țara la JO de la Tokyo, printre care Simona Radiș (medaliată cu aur în proba de dublu vâsle feminin W2x) și Ștefan Constantin Berariu (medaliat cu argint în proba de patru rame masculin (M4-).

ADVERTISING

De asemenea, la eveniment au participat și foste glorii ale sportului și canotajului românesc: Doina Melinte (atletă, medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984), Valeria Răcilă (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984 și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980), Viorica Susanu (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, Atena 2004 și Sydney 2000 și cu bronz la Beijing 2008), Camelia Macoviciuc (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996), Angela Alupei (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 și Sydney 2000) și Rodica Florea (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre cei prezenți pe Plaja REYNA din Mamaia au fost domnul Vergil Chitac, Primarul municipiului Constanța și domnul Mihai Lupu, Președinte Consiliu Județean Constanța. De asemenea, au mai fost prezenți Daniel Georgescu, Director Administrația Canale Navigabile și Cosmin Dumitrache din partea Autorității Navale Române.

În cadrul evenimentului, doamna Mihaela Kanmaz (Reyna) și doamna Elena Frâncu, supranumită doamna sportului constănţean, au primit trofeele de excelență din partea Federației Române de Canotaj.

„Ceea ce îmi doresc de la această nouă disciplină - canotaj pe mare - este să ne dezvoltăm frumos. Să arătăm că se poate face performanță și în această ramură a canotajului. Este o disciplină care va fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice. Anul trecut, spre exemplu, România a obținut o medalie de bronz la 2020 European Coastal Challenge prin echipajul de 4x+M, compus din Agafiței Vasile, Carpea Cosmin, Mihălescu Costel, Cojocaru Cristian și cârmaci Ștefan Florin. așa că viitorul canotajului pe mare sună frumos. Le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi la eveniment pentru susținere. Plajei Reyna din Mamaia pentru găzduire și Federației Române de Yachting alături de care am organizat evenimentul. Mulțumim oficialităților din Constanța pentru susținere și tuturor partenerilor Federației Române de Canotaj pentru că ne sunt întotdeauna alături”, a declarat Elsiabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

ADVERTISING

Canotajul de coastă reprezintă versiunea extremă, partea plină de aventură a canotajului. Se practică pe mare și este o ramură a canotajului foarte populară în țări precum Italia, Franța sau Marea Britanie. Ambarcațiunile cu ajutorul cărora se practică canotajul de coastă sunt mai robuste și mai stabile decât cele pentru canotajul clasic.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇