Campionatul European de handbal, în pericol să fie anulat

Campionatul European de handbal, în pericol să fie anulat

Campionatul European de handbal feminin care trebuia să aibă loc în două țări în luna decembrie, Norvegia și Danemarca, este în pericol să fie anulat după ce autoritățile de la Oslo au anunțat că au renunțat la organizarea EURO.

Danemarca a întârziat și până acum răspunsul preluării întregii competiții, astfel că acum organizarea EURO 2020 este în aer. Naționala de handbal fete a României se reunește duminică seara la București pentru pregatirea Europenelor, startul urmând să aibă loc pe data de 3 decembrie.

ADVERTISING
CM 2015 Semifinale: Norvegia - România

Însă presa daneză anunță faptul că posibilitatea ca turneul final să fie anulat este din ce în ce mai mare: ”Guvernul încă se gândește dacă Danemarca ar trebui să aibă undă verde pentru a organiza Campionatul European de handbal. Acum, cu mai puțin de două săptămâni înainte de start, evenimentul este în pericol de a fi anulat”, spun cei de la postul TV danez TV2.

Având în vedere restricțiile severe impuse de autoritățile sanitare norvegiene, statul scandinav a anunțat că renunță la organizarea turneului final. Pasul următor a fost că Asociația Daneză de Handbal și-a arătat disponibilitatea de a prelua organizarea întregului eveniment, nu doar a Grupelor A și B, pe care le avea până acum. Dar anunțul final stă în mana unei decizii politice: ”Politicienii au mestecat propunerea toată săptămâna și încă o discută. Asta îl lasă pe Per Bertelsen, președintele DHF, cu un sentiment gol”, mai scriau jurnaliștii scandinavi de la sursa citată mai sus.

ADVERTISING

După ce au interzis deplasarea echipei de fotbal în România, autoritățile din Norvegia iau o nouă decizie drastică

Cazurile de coronavirus au început să se înmulțească și în Danemarca în ultima perioadă, motiv pentru care și autoritățile sanitare de acolo au început să ia masuri și mai stricte pentru a bloca mobilitatea virusului, inclusiv carantinarea parțială a orașului Frederikshavn, care ar fi trebuit să organizeze o grupă la Euro 2020.

Per Bertelsen, președintele Federației, a convocat o ședință a Consiliului de Administrație pentru duminică, ora 11.00, acolo unde se așteaptă o decizie finală.

ADVERTISING

Euro 2020 ar trebui să aibă loc între 3 - 20 decembrie, iar dacă Danemarca va prelua întreg turneul final, ar urma ca meciurile să se dispute în două orașe, la Herning și Kolding.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Victorie mare pentru Dunărea în preliminariile EHF European League

Cristina Neagu ar putea pleca de la CSM București

Cristina Neagu a răbufnit după înfrângerea din Liga Campionilor: De când nu și-au mai primit banii jucătoarele lui CSM București

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇