Bianca Andreescu rămâne fără antrenorul Sven Groeneveld

Bianca Andreescu rămâne fără antrenorul Sven Groeneveld

Jucătoarea canadiană de tenis cu origini românești, Bianca Andreescu a rămas în acest final de sezon WTA 2022 fără antrenorul său olandez Sven Groeneveld, fost antrenor și al Mariei Sharapova, în perioada ei de glorie.

Olandezul o antrena pe Bianca din august 2021 și a decis să pună capăt acestei colaborări din cauza lipsei rezultatelor. El a menționat public că ia în calcul continuarea în antrenorat fie cu un tenismen, fie tot cu o jucătoare din WTA.

Locul 46 mondial în prezent, fosta campioană de la US Open rămâne fără antrenor, punând punct astfel unui sezon cu prea puține reușite, ultimul turneu la care a participat fiind Mastersul de la Guadalajara, unde era eliminată în optimi.

"După mai bine de un an în care am antrenat-o pe Bianca, am decis să nu prelungesc colaborarea. Sunt nerăbdător să am parte de noi provocări în circuitul masculin sau cel feminin. Le urez Biancăi și echipei sale mult succes pe viitor", a fost mesajul postat de Sven Groeneveld pe Twitter.

ADVERTISING

În vasta sa carieră de antrenor, Groeneveld i-a antrenat, printre alții, pe Maria Sharapova, Tommy Haas, Caroline Wozniacki, Nicolas Kiefer sau Ana Ivanovici.

Cea mai mare realizare a Biancăi din acest an 2022 a fost finala jucată la turneul Bad Homburg din Germania, pe iarbă, unde a pierdut în 3 seturi în fața franțuzoaicei Caroline Garcia. 

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!