Benjamin Mendy, acuzat de viol, rămâne după gratii

Benjamin Mendy, acuzat de viol, rămâne după gratii

Fundaşul francez al lui Manchester City, Benjamin Mendy, acuzat de viol, rămâne după gratii după ce luni judecătorul i-a respins pentru a treia oară cererea de eliberare pe cauţiune, scrie DPA.

Mendy (27 ani) este în arest de şapte săptămâni şi nu a reuşit nici la termenul de luni să înduplece completul de judecată să-i aprobe cererea de eliberare pe cauţiune.

Aşa cum se ştie, procesul în care acesta este acuzat de viol va începe în prima lună a anului viitor, pe 24 ianuarie.

O audiere preliminară a lui Mendy a avut loc în septembrie în faţa unui tribunal din Chester, însă fotbalistul nu a făcut nicio declaraţie în afară de faptul că şi-a confirmat numele.

ADVERTISING

Justiţia britanică a respins, la finalul lui august, o cerere de eliberare sub control judiciar formulată de Benjamin Mendy, acuzat de patru violuri şi o agresiune sexuală.

Deţinut în închisoarea HMP Altcourse, la Liverpool, fotbalistul nu a fost prezent atunci la audienţă, care a avut loc cu porţile închise în faţa tribunalului din Chester.

Benjamin Mendy a fost arestat în august iar clubul său, unde joacă din 2017, îl suspendase doar cu câteva minute înainte ca el să fie deferit justiţiei.

Mendy este acuzat că a comis trei violuri în octombrie 2020 şi un alt viol în august 2021, în locuinţa sa din Prestbury, în comitatul Cheshire. El este acuzat de asemenea că a agresat sexual o femeie, tot la locuinţa sa, la începutul lunii ianuarie. Presupusele agresiuni vizează trei femei, dintre care una minoră.

ADVERTISING

După trei ani la Olympique Marseille şi unul la Monaco, City l-a cumpărat în 2017 pe Mendy cu 52 de milioane de lire sterline (circa 60 de milioane de euro), jucătorul francez devenind atunci cel mai scump fundaş din toate timpurile. Cariera lui Mendy a fost însă perturbată de accidentări, cum a fost ruptura de ligamente încrucişate suferită în 2017.

Internaţionalul francez, campion mondial în 2018, a fost în atenţia tabloidelor în toamna anului trecut, când i-a fost confiscat automobilul Lamborghini, în valoare de peste 500.000 de euro, pe care îl conducea fără permis sau asigurare. El a pledat vinovat şi a fost condamnat la plata unei amenzi de ceva mai mult de 1.000 de euro.

ADVERTISING

Echipa sa, Manchester City, campioana en-titre a Angliei, se află în prezent pe locul 3 în Premier League după primele şapte etape ale noului sezon intern.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇