"Bătaia era prezentă tot timpul" | O fostă vicecampioană olimpică a României, dezvăluiri cutremurătoare despre Bela Karolyi

"Bătaia era prezentă tot timpul" | O fostă vicecampioană olimpică a României, dezvăluiri cutremurătoare despre Bela Karolyi

Fosta vicecampioană olimpică Georgeta Gabor Antohi a făcut dezvăluiri zguduitoare, miercuri seara, în cadrul emisiunii „Adevăruri despre trecut” de la TVR.

Georgeta Gabor Antoh, medaliată cu argint la Olimpiada de la Montreal din 1976, a povestit despre abuzurile de la lotul de gimnastică al României, condus de Bela Karolyi.

"De câte ori cădeai, de atâtea ori te dădea cu capul de bârnă. Aveai senzația că își varsă toți nervii pe tine. Bătaia era prezentă tot timpul. Aveau o chestie, te dădeau cu capul de bârnă. (Bela Karoly - n.red.) Te lovea cu niște ghiuluri, doar în cap îți dădea. Te lovea cu palma, cu adidasul", a spus Georgeta, potrivit Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

"Ne-a spus că suntem cam grase. Dar noi aveam 50 de grame în plus. A venit să ne stabilească un regim de slăbire. Am avut niște coaste rupte apoi, am căzut la paralele. Am avut două turnee la care am mers așa, nu puteam să respir. Mă trezeam cu palme în cap pentru că am 5 grame în plus", a mai povestit aceasta.

Fosta sportivă a României, acum în vârstă de 59 de ani, a continuat dezvăluirile terifiante despre modul în care Bela Karolyi și ceilalți antrenor din lot le tratau pe gimnaste.

"De ce mi se păreau diabolici? Mergeam la masă, în străinătate, și nu aveam voie decât o felie transparentă de parizer. Ei își comandau farfurii pline la vârf de cartofi prăjiți. Dacă tot nu-mi dai voie și sunt pofticios… mănâncă în altă parte, nu cu mine", a rememorat fosta vicecampioană olimpică.

ADVERTISING

"Te scotea în fața unui careu și te făcea de n-aveai ce să culegi de jos! Îți dădea să faci genuflexiuni până nu mai puteai. Te înjurau în limba maghiară, erau niște înjurături țintite", a încheiat Georgeta Gabor Antohi.

Bela Karolyi a pregătit lotul olimpic de gimnastică al României în anii 70.

În anul 1981 a rămas împreună cu Márta Károlyi, soția sa și coantrenoarea lotului olimpic de gimnastică feminină al României, în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇