Avem un prim sportiv român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Avem un prim sportiv român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

România se poate lăuda deja în 2023, la începutul acestui an chiar, cu un prim sportiv care reprezintă țara noastră care și-a obținut biletele pentru JO 2024, ediția de Olimpiadă care are loc anul viitor în Franța.

Vorbim despre maratonista Delvine Relin Meringor, cea care a terminat duminică pe locul 3 maratonul de la Barcelona. Trebuie spus că ea a obținut al doilea cel mai bun timp din istoria probei, în România.

Meringor (30 de ani), născută în Kenya, a primit în 2021 cetățenia română și dreptul deci de a participa în competiții internaționale pentru țara noastră.

ADVERTISING

Sportiva legitimată la CSA Steaua a terminat pe 3 cursa din Catalonia după Zeineba Yimer Worku (Etiopia), cu 2h.19:44, apoi Selly Chpeyego (Kenya) cu 2h.20:04, iar a treia a fost românca. Timpul său s-a oprit la 2h.20:49.

Atleta a bifat astfel baremul olimpic de la Paris. Cel mai bun timp la maraton pentru România îi aparține unei alte sportive naturalizate din Kenya, Joan Chelimo. Aceasta a terminat în aprilie 2022 maratonul de la Seul în 2h18:04.

Delvine Relin Meringor a câștigat, anul trecut, medaliile de aur în probele de 5.000 m și 10.000 m, la Campionatele Naționale ale României.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇