Autoritățile din Australia reacționează după acuzațiile de șantaj lansate de familia Djokovic

Autoritățile din Australia reacționează după acuzațiile de șantaj lansate de familia Djokovic

Martin Pakula, ministrul sporturilor din statul australian Victoria, a respins acuzaţiile de şantaj formulate de tatăl lui Novak Djokovic privind vaccinarea obligatorie a jucătorilor pentru a participa la Australian Open 2022, transmite AFP.

Djokovic, care a cucerit de nouă ori titlul la turneul de Mare Şlem de la Melbourne, ultima oară în luna februarie 2021, refuză să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19, însă directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a afirmat în urmă cu o săptămână că sârbul nu are altă soluţie decât vaccinarea dacă vrea să participe la primul Grand Slam al anului de la Melbourne, din statul Victoria.

ADVERTISING

''Dacă eşti un tenisman străin sau orice sportiv străin, este o problemă de responsabilitate vizavi de comunitatea care vă primeşte. Din acest motiv noi am cerut starurilor internaţionale ale tenisului să se conformeze aceloraşi reguli ca locuitorii din statul Victoria. Nu este vorba de un şantaj, este vorba de a asigura comunitatea de locuitori ai statului că este protejată'', a declarat Martin Pakula în presa australiană.

Organizatorii Australian Open au confirmat acum zece zile că jucătorii care vor să joace în Australia trebuie să fie vaccinaţi contra COVID-19, accentyuând presiunea asupra liderului mondial Novak Djokovic, care a refuzat să spună dacă este imunizat sau nu.

ADVERTISING

Duminică, Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, a estimat că fiul său nu va participa probabil la Openul Australiei, acuzând un şantaj al organziatorilor.

În vârstă de 34 ani, Novak Djokovic ar avea ocazia să-şi treacă în palmares al 21-lea titlu de Grand Slam în cazul unui succes la Melbourne şi să stabilească astfel un nou record pentru era Open.

Srdjan Djokovic a apărat, totodată, "dreptul exclusiv şi personal" al fiului său de a fi vaccinat sau nu. El a mai spus că nici măcar el nu ştie dacă "Nole" s-a vaccinat împotriva Covid-19.

ADVERTISING

Novak Djokovic a contractat coronavirusul în iunie 2020, cu ocazia unui turneu caritabil pe care l-a organizat în Balcani. Testat pozitiv, la fel ca şi soţia sa, jucătorul sârb a spus atunci că a fost asimptomatic. Cu două luni înainte, el a luat poziţie împotriva vaccinării obligatorii pentru a participa la turnee.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!