"Aș putea fi închisă dacă mă întorc" | Tenismena care îl sfidează pe Putin condamnă invazia Rusiei în Ucraina

"Aș putea fi închisă dacă mă întorc" | Tenismena care îl sfidează pe Putin condamnă invazia Rusiei în Ucraina

Daria Saville, fostă Gavrilova, s-a născut în Rusia, dar din 2015 evoluează sub steagul Australiei, iar după 24 februarie 2022 joacă în culorile Ucrainei.

Tenismena aflată pe locul 129 în ierarhia WTA condamnă invazia trupelor lui Putin în Ucraina și spune că a luat cea mai bună decizie atunci când a decis să părăsească Rusia.

"Când a început războiul, le-am trimis imediat mesaje prietenilor mei ucraineni și am plâns zile întrei. Nu-mi venea să cred că se întâmplă asta, că Rusia, că noi - și spun noi pentru că nu pot nega ca sunt din Rusia - le-am putem face asta vecinilor noștri, fraților noștri", a spus Daria Saville într-un interviu acordat Code Sport.

ADVERTISING

"Cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată a fost să mă mut în Australia, dar mă gândesc doar: „Cum poți fi apolitic?” Așa că am decis: 'OK, voi face pe toată lumea să știe ce poziție am'", a adăugat sportiva în vârstă de 28 de ani.

Daria este convinsă că ar putea ajunge după gratii dacă se întoarce în Rusia.

"Aș putea fi închisă din cauza declarațiilor mele, dacă mă întorc. Nu cred că sunt atât de importantă, dar asta se întâmplă acolo dacă protestezi", a conchis aceasta.

Daria Saville, fosta Gavrilova, s-a născut la Moscova, iar în 2017 a ocupat locul 20 în ierarhia WTA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ea are un turneu WTA câștigat în carieră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇