Arsenal transferă un fotbalist cu peste 120 de milioane de euro

Arsenal transferă un fotbalist cu peste 120 de milioane de euro

Anunţat pe picior de plecare pentru a ajunge la Arsenal, mijlocaşul internaţional englez Declan Rice a beneficiat de un omagiu din partea clubului West Ham United, care a oficializat transferul său sâmbătă pe reţele de socializare, informează AFP.

„Noi confirmăm că un acord a fost găsit pentru ca Declan Rice să părăsească clubul nostru. De la debutul său la club, la 14 ani, şi primii paşi la echipa mare în 2017, mijlocaşul a dovedit că este unul dintre cei mai buni tineri fotbalişti din lume”, a transmis West Ham prin vocea vicepreşedintelui său, David Sullivan, care a adăugat că nu „am fi dorit să-l vindem pe Declan Rice, ci să construim o echipă în jurul său”.

ADVERTISING

Dar internaţionalul englez (43 selecţii, 3 goluri) a cerut să plece de la club.

Într-o lungă scrisoare adresată suporterilor, el a vorbit despre ataşamentul său faţă de club, punând accentul pe victoria în Europa League Conference, trofeu câştigat în luna mai în faţa Fiorentinei (2-1).

În total, Rice a disputat 245 de meciuri la West Ham în şase sezoane.

Conform The Guardian, Declan Rice va ajunge pe Emirates Stadium în schimbul sumei totale de 105 milioane de lire sterline (122 milioane euro).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!