Argentinianul Kevin Benavides a câștigat Raliul Dakar 2023. Gyenes încheie pe locul 27

Argentinianul Kevin Benavides a câștigat Raliul Dakar 2023. Gyenes încheie pe locul 27

Argentinianul Kevin Benavides (KTM) a câştigat pentru a doua oară Raliul Dakar, secţiunea moto, duminică, la Dammam (Arabia Saudită), la capătul etapei a 14-a, după o luptă strânsă în toate cele 15 zile ale competiţiei.

În vârstă de 34 de ani, argentinianul, deja câştigător în 2021, l-a devansat pe australianul Toby Price (KTM) cu 43 de secunde. Americanul Skyler Howes (Husqvarna) a terminat al treilea, la 5 minute şi 4 secunde.

Într-o ediţie deosebit de strânsă, marcată de abandonul deţinătorului titlului, britanicul Sam Sunderland, chiar din prima etapă, pe 1 ianuarie, Benavides, al doilea în clasamentul general cu 12 secunde la startul ultimei etape, a câştigat la finalul celor 136 km de duminică, între Al-Hofuf şi Damman, devansându-l cu 55 de secunde pe Toby Price, fostul lider, iar al treilea a fost chilianul Pablo Quintanilla (Honda), la 3 min 15 sec.

🔴 #Dakar2023: Kevin Benavides a lo Dibu Martínez

Românul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) s-a clasat pe locul 21 duminică (la 11 min 49 sec de învingător), şi a încheiat competiţia la general pe locul 27, la 07 h 53 min 35 sec de câştigător.

ADVERTISING

Sătmăreanul a încheiat pe locul 11 la Rally 2, la 05 h 49 min 11 sec de primul clasat, francezul Romain Dumontier.

Emanuel Gyenes a avut prima participare la Raliul Dakar în 2007, reuşind să încheie cursa la ultima ediţie din Africa. În 2011 a obţinut prima victorie la clasa Maraton (o clasă în care de-a lungul celor două săptămâni de cursă nu ai voie să schimbi o serie de componente printre care se numără motorul şi bascula; această clasă nu mai există în prezent). În 2015 a reuşit a doua victorie la clasa Maraton. În 2020, pilotul sătmărean a ieşit învingător la clasa Original by Motul, iar în 2021 s-a clasat pe locul secund la Original by Motul, la şapte luni după tripla fractură de la piciorul drept.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇