Anunțul organizatorilor Transylvania Open în legătură cu viitorul turneului WTA în 2022

Anunțul organizatorilor Transylvania Open în legătură cu viitorul turneului WTA în 2022

Turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca intitulat Transylvania Open a fost cu adevărat un succes, chiar dacă din păcate publicul nu a avut acces la partide, iar duminică el se va încheia cu cele două finale.

Avem reprezentare românească în fiecare din ele, Simona Halep la simplu, favorita 1 evident, iar la dublu o avem pe Irina Bara, cea care face pereche alături de gruzina Ekaterine Gorgodze.

Finala de simplu dintre Halep și Kontaveit va începe la 17.30 și va fi LIVE text pe SpotMedia.ro.

Directorul acestui turneu, Patrick Ciorcilă, într-un interviu pe care l-a acordat presei din România, a dezvăluit faptul că întreaga competiție a costat peste un milion de euro: ”Am cheltuit peste un milion de euro cu acest turneu. Ne referim aici în primul rând la licență, apoi la premiile oferite sportivelor, dar și cu alte chestiuni ce țin de organizare, de împărțirea sălii din Cluj în două părți pentru a amenaja încă un teren și așa mai departe”.

Simona Halep vs. Marta Kostyuk | 2021 Cluj-Napoca Semifinal | WTA Match Highlights

Întrebat ce se va întâmpla cu Transylvania Open din sezonul următor WTA 2022, fostul jucător de tenis a punctat: ”Este clar, în primul rând, că orașul Cluj nu mai poate găzdui două turnee și anul viitor. Anul acesta am avut noroc pentru că s-au anulat competițiile din China și am putut lua noi o licență și să punem pe picioare acest turneu chiar înainte de Turneul Campioanelor.

ADVERTISING

Numele gândit, Transylvania, a fost bine ales, pentru că rezonanța la nivel european și-a atins scopul. De aceea ne gândim ca la anul să păstrăm acest nume și să încercăm să organizăm turneul undeva în toamnă, ca să fie după concedii”, a declarat Ciorcila pentru cei de la profit.ro.

Precedentul turneu de la Cluj care a avut loc tot în acest an, dar vara și pe zgură în aer liber, a fost câștigat de germanca Andrea Petkovici.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!