Anunțul făcut de Comitetul Internațional Olimpic. Cum va intra Ana Bărbosu în posesia medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice

Anunțul făcut de Comitetul Internațional Olimpic. Cum va intra Ana Bărbosu în posesia medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice

Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în finala olimpică de la sol după ce a câștigat contestația inițiată de România la TAS, în dauna sportivei americance Jordan Chiles, ce a căzut în clasament ulterior pe locul 5.

Tânăra noastră gimnastă de 18 ani a aflat și cum și unde își va primi această distincție, prima medalie olimpică pentru România la gimnastică după o pauză de 12 ani, după cum anunță Sport.ro.

Bărbosu a revenit în țară alături de delegația României și va urma să primească medalia într-o ceremonie care se va desfășură la Lausanne, la sediul TAS, din Elveția. ”Comitetul Olimpic Internațional va reloca medalia de bronz Anei Bărbosu (România). Suntem în legătură cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru a pune la punct ceremonia de relocare și cu Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite ale Americii în ceea ce privește returnarea medaliei de bronz”, a anunțat IOC.

Judecătorii elvețieni au făcut dreptate și i-au acordat bronzul sportivei noastre, după ce au decis că americanca Jordan Chiles a depus contestația peste timpul legal aferent.

ADVERTISING

În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu încheie pe 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea ocupă locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles va ocupa locul 5, cu 13,666.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇