Antrenorul lui Lazio, despre duelul cu CFR Cluj din Conference League

Antrenorul lui Lazio, despre duelul cu CFR Cluj din Conference League

Antrenorul formației Lazio Roma, Maurizio Sarri, a vorbit despre duelul cu CFR Cluj din Conference League.

În cupele europene nu există meciuri uşoare, a prefaţat antrenorul echipei de fotbal Lazio, Maurizio Sarri, întâlnirea de joi cu CFR Cluj, de la Roma, din manşa întâi a play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa Conference League, informează TuttoMercatoWeb.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre CFR Cluj, Sarri a răspuns: "În cupele europene toate meciurile sunt echilibrate, nu există meciuri care să nu fie dificile. Dacă am gândi aşa, ne-am face vinovaţi de superficialitate".

ADVERTISING

Sarri a explicat că nu a vorbit despre CFR Cluj cu Ştefan Radu, fundaşul român al echipei sale, care acum este accidentat. "Nu este cu noi pentru că este în mâinile staff-ului medical. Nu am avut prea multe informaţii (despre CFR - n. r.), dar i-am studiat. Au doi-trei jucători de nivel internaţional", a spus tehnicianul.

"Ca orice competiţie europeană, trebuie respectată şi o vom face", a afirmat Sarri despre Conference League.

Întrebat dacă va folosi joi fotbalişti care au jucat mai puţin în acest sezon, în condiţiile în care prioritate are Serie A, Sarri a răspuns: "Campionatul ne poate oferi acces la venituri mai mari şi pentru un club este important. Dacă vorbim despre aspectul sportiv, o competiţie europeană trebuie să ne intereseze. Voi face alegerile în funcţie de oboseala jucătorilor. Încă nu ştiu cine va juca în poartă".

ADVERTISING

Sarri a vorbit şi despre atacantul său Ciro Immobile: "Nu poate juca două meciuri complete în trei zile, vom vedea mâine dacă trebuie lăsat sau nu să joace o parte din meci".

Alţi jucători la care s-a referit Sarri sunt croatul Toma Basic şi uruguayanul Matias Vecino: "Basic a avut o perioadă de oboseală, mi se pare în progres. Vecino a acuzat Mondialul din punct de vedere mental, s-a simţit responsabil pentru eliminare. Acum e mai bine şi ne va fi util".

Alt subiect abordat a fost posibilitatea schimbării mentalităţii echipei sale. "Este nevoie de ani pentru a construi o mentalitate, trei sau patru zile nu sunt suficiente. Este ceva ce se naşte în activitatea de zi cu zi", a subliniat antrenorul.

ADVERTISING

Leagat de eşecul din weekend cu Atalanta, din campionat, Sarri a spus: "Situaţia nu este dramatică, am pierdut un meci după mult timp. Trebuie să ne descurcăm şi cred că băieţii sunt în stare să facă asta".

Meciul Lazio - CFR Cluj va avea loc pe Stadio Olimpico din Roma de la 22:00 (ora României).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!