Antrenor din Superliga demis după eșecul din ultima etapă a sezonului regulat

Antrenor din Superliga demis după eșecul din ultima etapă a sezonului regulat

Ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1 i-a fost fatală unui antrenor român care va părăsi banca unei formații de play-out.

Petrolul Ploiești, formație care s-a bătut la play-off până în ultimele etape ale sezonului, a anunțat despărțirea de Florin Pîrvu. Evenimentul are loc la doar o zi după ce prahovenii au pierdut acasă cu Sepsi, scor 1-2. Gruparea în galben-albastru a terminat pe locul 10 și se va lupta în play-out pentru unul din primele 2 locuri.

„Ca urmare a unei decizii luate de comun acord, colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul principal Florin Pîrvu a ajuns, astăzi, la final, la aproape un an și o lună distanță de la momentul în care tehnicianul prelua conducerea echipei noastre. Cu Florin Pîrvu pe bancă, cel care a dus mai departe munca unui alt petrolist, Nicolae Constantin, Petrolul a terminat stagiunea precedentă pe locul 8, iar în actuala ediție de campionat a avut un parcurs care a dat speranțe justificate pentru o calificare în play-off, cu victorii obținute în fața Rapidului, chiar în Giulești, contra campioanei en-titre, Farul Constanța, sau, în Bănie, împotriva Universității Craiova.

ADVERTISING

În total, Florin Pîrvu i-a condus pe «lupi» în 48 de partide oficiale (45 în Superliga și 3 în Cupa României), bilanțul său fiind de 16 victorii, 16 rezultate de egalitate și 16 înfrângeri. Componența viitorului staff tehnic al echipei noastre va fi comunicată în perioada următoare, imediat ce aceasta va fi definitivată. Mulțumim, Florin Pîrvu! Mult succes mai departe!”, a transmis Petrolul pe pagina de Facebook a clubului.

De altfel, și suporterii i-au cerut demisia insistent lui Pîrvu, mai ales vineri seara după eșecul cu Sepsi, victorie care i-a dus pe covăsneni în play-off la limită, cu un gol în prelungiri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lovită și de mari probleme financiare, Petrolul își dorește să îl aducă antrenor la Ploiești pe Liviu Ciobotariu, însă șansele de a-l convinge pe fostul internațional sunt mici.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!