Alexandra Dulgheru dezvăluie situația reală a premiilor din tenis: Cu cât a rămas, de fapt, după ce a câștigat peste 2 milioane de dolari

Alexandra Dulgheru dezvăluie situația reală a premiilor din tenis: Cu cât a rămas, de fapt, după ce a câștigat peste 2 milioane de dolari

Tenismena română Alexandra Dulgheru a vorbit deschis despre situația premiilor din tenis.

După ce a încasat 2.277.547 de milioane de dolari în întreaga carieră, Alexandra a dezvăluit că nu este în niciun caz bogată deoarece nu toți banii au ajuns la ea.

Astfel, Alexandra afirmă că, în total, a rămas doar cu 20-30% din acești bani, după ce a plătit toate impozitele și a acoperit celelalte cheltuieli.

"După zece ani în circuit, 2 milioane de dolari nu înseamnă prea mult. Din 10 ani, 5 ani am fost accidentată și ar fi trebuit să câștig mai mult. Pare mult când te gândești la această sumă, dar eu nu am avut niciodată acești bani în mână.

ADVERTISING

Din acești bani, 30% sunt impozite, iar 50% merg pe cheltuieli. Jucătoarele din Europa de Est nu au sponsori care să le acopere cheltuielile, așa că trebuie să ne susținem singure. Între 20 și 30% din acești bani intră în buzunarele mele, iar dacă te gândești că suma a fost acumulată în 10 ani iți dai seama că nu înseamnă mult", a afirmat Alexandra Dulgheru pentru Eurosport.co.uk.

Cariera Alexandrei Dulgheru a început fulminant, iar sportiva a ajuns până pe locul 26 în clasamentul WTA.

Din cauza accidentărilor, acum a coborât tocmai pe locul 886 în ierarhia mondială.

ADVERTISING

În acest moment există numeroase tensiuni în tenis despre premiile de la turnee, iar organizatorii de la US Open vor să-i calmeze pe sportivii care s-au plâns recent.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!