Aga Radwanska, numele surpriză care va antrena un star al tenisului mondial masculin

Aga Radwanska, numele surpriză care va antrena un star al tenisului mondial masculin

Tenismena poloneză Agnieszka Radwanska, fost numărul 2 mondial, a devenit în această săptămână antrenoarea unui jucător de mare talent și valoare din circuitul mondial masculin, ATP.

Vorbim despre un compatriot al Agăi, Hubert Hurkacz, din Polonia, locul 8 mondial, pe care Radwanska vrea să îl ajute să progreseze în carieră și să ajungă să câștige un trofeu de Grand Slam.

De puține ori s-a întâmplat ca un mare tenismen să fie antrenat de o femeie, iar aici exemplele sunt puține, putem aminti pe Judy Murray și Amelie Mauresmo.

ADVERTISING

"Am fost extrem de pozitivă când mi s-a propus să îl antrenez și sunt extrem de optimistă că acest parteneriat se poate transforma într-un lucru foarte bun. Cred că Hubert își irosește potențialul și vreau să-l ajut. Sper să-l conduc spre primul său titlu de Grand Slam", a dezvăluit Radwanska, pentru publicația franceză We Love Tennis.

Hurkacz a bifat semifinale la Wimbledon acum 3 ani, dar de atunci a mai avut o singură performanță notabilă, sfertul de la Australian Open 2024.

Chiar și așa, Hubert se poate lăuda cu trofee de Masters ATP 1000, două la număr, la Miami 2021 învingându-l în ultimul act pe Jannik Sinner, liderul mondial ATP.

ADVERTISING

Radwanska, fost loc 2 mondial WTA, a făcut o finală la Wimbledon în 2012 și a triumfat la WTA Tour Finals în 2015, la Turneul Campioanelor.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!