"Această decizie este inacceptabilă și incorectă" | Putin a răbufnit după ce SUA au boicotat Jocurile Olimpice

"Această decizie este inacceptabilă și incorectă" | Putin a răbufnit după ce SUA au boicotat Jocurile Olimpice

Vladimir Putin a condamnat boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de către Statele Unite ale Americii și aliații lor.

Președintele rus este convins că acest boicot este motivat doar de dorinta de a împiedica dezvoltarea Chinei.

"Această decizie este inacceptabilă și incorectă", a spus Putin în cadrul tradiționalei conferințe de presă de la sfârșitul anului de la Moscova, potrivit agenției TASS.

"Am vorbit cu unul dintre foștii președinți ai SUA și mi-a spus că boicoturile Olimpiadelor de la Los Angeles și Moscova au fost o mare greșeală, dar Statele Unite continuă să meargă pe același drum", a continuat Putin.

ADVERTISING

Ce stă în spatele acestui boicot? "O încercare de a restrânge dezvoltarea ulterioară a Chinei", nu are nicio urmă de îndoială președintele rus.

Președintele rus Putin a ținut astăzi conferința de presă obișnuită de la sfârșitul anului. Numai 507 reporteri au fost invitați în acest an din cauza măsurilor pentru a opri răspândirea COVID-19.

În 2020, conferința de presă a lui Putin a durat aproximativ patru ore și jumătate, șeful statului rus având răspuns la 60 de întrebări.

Pe 6 decembrie, Casa Albă a anunțat că Statele Unite vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, din cauza „genocidului” din regiunea Xinjiang.

ADVERTISING

Canada, Marea Britanie, Australia și Japonia s-au alăturat boicotului diplomatic american al JO 2022. Noua Zeelandă, la rândul ei, a declarat că oficialii săi nu vor călători la Beijing din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇